WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verbouwing De Spot
Nederhorst den Berg, wo 23 september 2009

Geld voor complete nieuwbouw van wijkcentrum De Spot in Nederhorst is er niet. Het college stelt voor om De Spot flink te verbouwen.

persbericht

Alternatief plan voor wijksteunpunt Spot

Het college doet een alternatief voorstel voor verbouw/nieuwbouw van de huidige SPOT in Nederhorst den Berg tot multifunctioneel centrum met wijksteunpunt.

In het oorspronkelijke plan zou het huidige gebouw (225m²) gesloopt worden, om plaats te maken voor een geheel nieuw gebouw met een grondoppervlak van 575m². Gezien de huidige financiële situatie lijkt dit moeilijk te realiseren. Omdat burgemeester en wethouders het belangrijk vinden dat de nieuwe SPOT met wijksteunpunt er komt, ligt er nu een alternatief plan.

Alternatief plan

Het voorstel is om slechts een klein gedeelte van de huidige SPOT te slopen, het gebouw te verbouwen en gedeeltelijk een tweede verdieping te realiseren. Hierdoor ontstaat een multifunctioneel centrum van 464m². Hierin is ruimte voor sociaal culturele activiteiten, activiteiten van de Historische Kring, een ruimte voor de jeugd, een wijkpunt van de bibliotheek en een gemeentelijk informatieloket (waaronder WMO loket).

Financiën

Voor het realiseren van het project ontvangt de gemeente ruim 601.000 euro subsidie. Voor het restant wil het college een gedeelte van het budget Wmo aanwenden.

De commissie Maatschappelijk Zaken bespreekt op 6 oktober het alternatieve plan van het college.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2