WIJDEMEERSE WEBKRANT
Taalcoaches gezocht
Wijdemeren, di 22 september 2009

Wilt u inburgeraars helpen bij het leren van de Nederlandse taal? Meldt u dan aan voor het project taalcoaches.

persbericht

Ondersteuning bij het leren van Nederlands
Vrijwilligers gezocht voor project “taalcoaches”

In oktober gaat in Wijdemeren het project “taalcoaches” van start. Voor dit project zoeken de gemeente en de stichting VluchtelingenWerk dertig vrijwillige taalcoaches die inburgeraars gaan helpen bij het leren van de Nederlandse taal.

Het project

Het project “taalcoaches” zorgt voor een extra steuntje in de rug voor inburgeraars die Nederlands leren. Naast de lessen op school kunnen nieuwe Nederlanders met de taalcoach op een ontspannen manier oefenen. Bovendien is het een leuke manier om elkaars cultuur te leren kennen en te ontdekken dat de verschillen misschien wel minder groot zijn dan gedacht. Voor dit project heeft de gemeente subsidie ontvangen van het rijk. Door deel te nemen aan het project wil Wijdemeren nieuwe inwoners helpen hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving en met het leren van de taal.

Twee uur per week

Iedereen die enkele uurtjes per week over heeft en de Nederlandse taal beheerst kan taalcoach zijn. Ervaring met lesgeven is niet nodig. Een taalcoach wordt gekoppeld aan een inburgeraar die in Wijdemeren woont. Deze koppeling is op basis van gemeenschappelijke interesses of specifieke gewenste deskundigheid. Het koppel spreekt iedere week af. Hoe ze deze tijd invullen bepalen ze zelf. De enige eis is dat ze gedurende minimaal een half jaar ongeveer 2 uur per week in het Nederlands communiceren. Voordat de vrijwilligers aan de slag gaan is er een training.

Meer tijd?

Stichting VluchtelingenWerk zoekt voor mensen, die wat meer tijd hebben, ook vrijwilligers voor maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen. Hierbij ondersteunt de vrijwilliger vluchtelingen bij hun integratie. In twee jaar tijd wijst de vrijwilliger de weg in de Nederlandse maatschappij en in de eigen woonplaats, zodat zij na deze begeleiding zelfstandig kunnen functioneren.

Aanmelden

Voor vragen of aanmelden: Eva van der Blom, VluchtelingenWerk Hilversum, Bussum en Wijdemeren, tel. 035 6239838 of mail: hilversum@vwmn.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2