WIJDEMEERSE WEBKRANT
Duelling Duos Guitar Quartet
Kortenhoef, ma 21 september 2009

Op 8 oktober klinkt er gitaarmuziek in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Kunst aan de Dijk nodigt u graag uit.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk presenteert:
Duelling Duos Guitar Quartet

Vier gitaristen, twee duo’s, één kwartet: op 8 oktober klinkt er gitaarmuziek op het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Kunst aan de Dijk nodigt u graag uit om deze bijzondere muzikale ervaring bij te wonen.

De Duelling Duos laten u zien dat ze niet alleen kunnen duelleren met de gitaar, maar dat het ook een instrument is van vriendschap en samenwerking, schoonheid en kleur, passie en rust.

Groningen Guitar Duo

Op het podium staan de twee actiefste gitaarduo’s van Nederland: het Z.o.o. Guitar Duo en het Groningen Guitar Duo. Het Groningen Guitar Duo is al meer dan 25 jaar een begrip op de Nederlandse en internationale podia. Gitaristen Remco de Haan en Erik Westerhof begonnen hun samenwerking in 1980 tijdens hun studie aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. In die 25 jaar bezochten ze alle continenten en brachten ze 10 cd’s uit. Naast originele werken voor twee gitaren en vele eigen arrangementen heeft het duo cd’s uitgebracht met muziek van de Engelse jazzgitarist John McLaughlin en de Britse rockband King Crimson.

Z.o.o. Guitar Duo

Het Groningen Guitar Duo gaat in Kortenhoef de muzikale strijd aan met het Z.o.o. Guitar Duo. Dit duo bestaat uit de Australiër Peter Constant en de Nederlandse Marion Schaap. Zij studeerden allebei aan Yale University (VS) waar ze in 1991 het duo ‘Z.o.o.’ vormden. Sinds 10 jaar vormt Nederland hun uitvalsbasis. Het Z.o.o. Guitar Duo heeft 13 cd’s op zijn naam staan. Ze zijn onder meer te horen geweest op het Grachtenfestival te Amsterdam, het Staunton Music Festival (Virginia), het Australian Guitar Festival, het Canadian Tulip Festival en in het Concertgebouw te Amsterdam.

Programma

Het gitaarkwartet kent al een verrassend eigen repertoire van aantrekkelijke
werken. Als een heus ‘strijkkwartet’ van onze tijd brengen de vier musici op een frisse manier bekend én nieuw repertoire voor gitaarkwartet ten gehore. Het kwartet speelt een exclusieve selectie originele werken en bewerkingen van klassieke en hedendaagse componisten. In Kortenhoef worden werken uitgevoerd van Karl Jenkins, Leo Brouwer, Johann Kaspar Mertz, Isaac Albéniz, Paulo Bellinati, Enrique Granados en Nigel Westlake. Om een aantal van deze werken beter tot hun recht te laten komen wordt het klankpalet uitgebreid met een dobro, een octaaf- en basgitaar.

Informatie

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 8 oktober 2009, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2