WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoolschaak 2009
Wijdemeren, ma 15 september 2009

Nog een paar weken en dan, op 7 oktober, wordt het vijfde Wijdemeerse schoolschaaktoernooi weer gehouden. Dit keer in Loosdrecht.

ingezonden bericht

SCHOOLSCHAAK 2009

Nog een paar weken en dan vind het vijfde Wijdemeerse schoolschaaktoernooi plaats. Ondanks enkele tegenvallers en problemen bellofd het weer een groots spektakel voor de kinderen van de basisscholen te worden.

Waarnemend Burgemeester, Karen Heerschop heeft toegezegd de opening te zullen verrichten. En een eerste lustrum moet natuurlijk gevierd worden.
De locatie is dit maal de grote ruimte in de Jenaplanschool de Sterrenwachter te Loosdrecht, datum 7 oktober vanaf 13.00 uur.

Organisator Patrick Kreuning zoekt nog steeds naar nieuwe sponsoren, o.a. om eigen spelmaterialen voor dit toernooi te kunnen aanschaffen. Nu hij weg is bij de SV ’s Graveland weigert deze hem medewerking door spelmaterialen uit te lenen, gelukkig was de Stichts-Gooische-Schaakbond zo vriendelijk dit probleem te verhelpen. Maar het is wel zaak in de toekomst eigen materialen te hebben, dan heb je al snel aan 50 borden te weinig. Want elk jaar zien we nog een flinke groei. En zeker nu we in Loosdrecht spelen verwachten we meer Loosdrechtse deelnemers.

Daarnaast ging de Ballonnenboutique, een sponsor die dit jaar vanwege het lustrum in natura zou sponsoren met een feestelijke aankleding, over de kop door de afsluiting van het Noordereinde. Ook een sponsor die al 30 euro had toegezegd haakte plotseling af. Een andere sponsor haakte eind vorig jaar al af.

Nieuw logo

Het nieuwe logo is onlangs ontwikkeld door Kortenhoever kunstenaar Nico van der Wolk. De organisatie is hem hiervoor zeer erkentelijk. Daarnaast stond hij een fraai bord en schaakstukken af voor het schoolschaak.

Het toernooi zal gespeeld worden over 5 voorrondes, waarna de beste teams zich plaatsen voor de finale. Voorlopig gaat het hier om 4 teams die zich plaatsen, mochten er echter veel meer teams bijkomen dan zal dit veranderen, in het vorig seizoen deden maar liefst 75 kinderen (18 teams) mee.

Mocht u als bedrijf dit jaarlijks terugkerend toernooi willen sponsoren, verzoeke dan op korte termijn contact op te nemen met Patrick Kreuning, pkreuning at online.nl. U krijgt o.a. uw logo op de website (www.schoolschaakwijdemeren.tk), daarnaast zal uw naam genoemd worden in de persberichten. (Slijterijen, café’s en tabakszaken zijn, daar het om een kinderactiviteit gaat, uitgesloten van sponsoring). Hoofdsponsor Oogmerk Briljant (met het oogmerk briljant te schaken), rijwielhandel Willem de Jongh, Smallenburg verf en behang, Restaurant Pan & Koek en Intersell gingen u al voor, helpt u ons ook? Bij voorbaat dank.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4