WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zestigste Ouderentocht
Kortenhoef, wo 9 september 2009

De zestigste Ouderentocht Kortenhoef was een groot succes. Mooi weer, met de bus naar de Betuwe, varen op de Linge en nog meer..

ingezonden bericht

“Het kon niet mooier”
60e Ouderentocht Kortenhoef

door: Herman Stuijver

KORTENHOEF – “Het kon niet mooier”, zegt tante Riek van Wijk “alles zat mee, het prachtige weer, een schitterende boottocht en een hele vriendelijke begeleiding”.

Tevreden keerden 112 Kortenhoefse ouderen dinsdagavond terug van hun jaarlijkse uitje. Dit jaar voor de 60e keer georganiseerd door het Comité Ouderentocht. Het was een geweldige dag geweest met een ontbijt in De Dobber, geheel gesponsord door ondernemers uit De Meenthof. Vervolgens met twee bussen naar Erichem, waar werd rond gekeken in het Betuwemuseum. Hier stond de koffie met vers gebakken appelflappen klaar. Toen toerde het gezelschap naar Leerdam. De bejaarde dames en heren konden op het bovendek comfortabel genieten van het uitzicht tijdens een twee uur durende boottocht over de Linge. Het liep al tegen vieren toen de Kortenhoevers de reis naar De Drie Dorpen aanvaardden, waar hen een diner stond te wachten.

De Kortenhoefse ouderentocht is zo bijzonder, omdat veel geld bijeen wordt gecollecteerd. “Steeds minder mensen doen mee, maar degenen die meedoen, betalen volgens mij meer. Tenminste, dat is mijn indruk”, zei een van de vrijwilligers. Nu hoefden de senioren slechts 20 euro te betalen voor een geheel verzorgde dag. Voorzitter Leidy van Bijleveld, samen met penningmeester Hetty van Doorn de spin in het web, wilde naast de sponsors ook de 19 vrijwilligers nog eens hartelijk bedanken.
Maar die vonden het zelf ook een heerlijk dagje. Simon van Rijn, de enige mannelijke ondersteuner zei het zo: “Dit is voor mij geen opoffering. Ik vind dit een waardevolle dag, want je krijgt er heel veel voor terug”.

Tijdens kwam er nog een grote verrassing. Het mannenkoor Crescendo zong nog een aantal meezingers die luidkeels werden meegedeind. Een feestelijk slot van een mooie Kortenhoefse traditie.

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4