WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pur Sang zingt Lyrica
Kortenhoef, wo 9 september 2009

Kamerkoor Pur Sang brengt op vrijdagavond 25 september het aan poëzie gewijde concert  Lyrica  ten gehore in de St. Antonius kerk te Kortenhoef.

persbericht

Pur Sang zingt Lyrica

Kamerkoor Pur Sang brengt op vrijdagavond 25 september het aan poëzie gewijde concert  ‘Lyrica’  ten gehore in de St. Antonius kerk te Kortenhoef.

De spannende combinatie van poëzie en zang zorgt voor een ongebruikelijke uitvoering met  verrassende wendingen.  (Voor meer info kijk op: www.pursangkamerkoor.nl.) Paul de Boer heeft op basis van dit thema een uitdagend en gevarieerd programma weten samen te stellen, met moderne composities van voornamelijk Nederlandse componisten. De Nederlandse dichtkunst komt onder meer aan bod met  het prachtige  liefdesgedicht  ‘Zo meen ik dat ook jij bent’ van Jan Hanlo,  door Paul de Boer op toon gezet voor gemengd koor. 

Aan dit gedicht is in de pers onlangs ruime aandacht besteed omdat het is aangebracht op een muur van het National Museum of Natural History in Sofia (in het kader van een project waarbij ambassades een muur adopteerden).  Maar ook het romantische gedicht ‘Avondlicht’ van P.C. Boutens op toon gezet door Bernard  Zweers zal muzikaal worden vertolkt. 

Andere Nederlandse componisten die op het programma staan vonden inspiratie bij dichters als  Paul Verlaine en William B. Yeats, van wie een klassiek liefdesgedicht voor meerstemmige zang is bewerkt door Peter Veld.  Pur Sang zal ook werken van de Tsjech L. Janáček en de Hongaar Z. Kodály  uitvoeren die, zoals bekend, beiden geïnspireerd werden door folklore en poëzie uit hun eigen land.

De violiste Andrea Bentivoglio verleent medewerking aan het programma en zal samen met Paul de Boer aan de piano een tweetal lyrische stukken uitvoeren.

Informatie

Aanvang concert: 20.30
St. Antoniuskerk, Kerklaan 24 te Kortenhoef
De kerk is geopend vanaf 20.00
De toegang is € 7,50; kaartverkoop aan de entree.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4