WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wachten op de Klap?
's-Graveland, wo 2 september 2009

Patrick Kreuning schetst hoe onoverzichtelijk het kruispunt bij de Klapbrug is. Het wachten is op de Klap.

ingezonden brief

De Klapbrug, waar blijft de Klap?

De Klapbrug was al een onoverzichtelijk punt voor fietsers, zelf woon ik er vlakbij op de Herenweg, toen ik nog in Naarden werkte moest ik altijd rekening houden met 5 minuten wachttijd voor het verkeer op hett Noordereind. Kom je vanaf de Loodijk, dan kom je bij de Klapbrug bij een hek uit naast een wit huis, je moet dan een scherpe bocht nemen en dan krijg je met moeite en een beetje vooroverbuigen overzicht m.b.t. het verkeer op het Noordereind.

Een tegemoetkomende fietser zie je niet aankomen. Meestal pakte ik dan ook de uitrit van de Sperwershof, een paar meter er voor. Je hebt meer overzicht als fietser en het verkeer ziet je misschien ook beter. Maar ook als je vanaf het Ankeveense pad komt, je komt tussen 2 Winkels van You & Me uit. Pas als je met je voorwiel een klein stukje op het asfalt van het Noordereind staat heb je overzicht en, kom je tot slot vanaf de Smidsbrug, dan wordt je ook al niet vrolijk.

Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat de Gemeente bij de reconstructie van het Noordereinde ook dit probleem zou aanpakken en verbeteren, maar helaas. Ja, er zijn drempels gekomen aan het eind van het Ankeveense pad. Hoera, een drempel op een weg die een eind verder bij een hek uitmondt. Wat een onzin, men had beter die drempels op het Noordereind geplaatst. Een drempel is er om de verkeerssnelheid terug te dringen, op het Ankeveense pad is nauwelijks verkeer buiten de fietsers en brommers om.

Ik vrees dat het wachten wordt tot de Klapbrug zijn naam eer aan gaat doen en er eerst een paar fietsers in het ziekenhuis of erger mogen belanden voor er eens naar dit probleemgebied gekeken gaat worden. En het kan heus wel anders, zeker vanaf de Smidsbrug komende, haal de laatste drie parkeerplaatsen weg en zorg dat het fietsverkeer, desnoods het eerste stukje langs een hek, veilig op het Noordereinde kan belanden.

Voor de mevrouw uit de Meent zou ik willen zeggen, neem de Cannenburgerweg, die is nog betrekkelijk veilig.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 2