WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Dieptepunt
Wijdemeren, do 1 oktober 2009

Putter is geschokt door de beschuldiging van belangenverstrengeling die CDA-fractievoorzitter Theo Reijn deed aan het adres van DBL-voorman Jaap van Waveren.

ingezonden bericht

Dieptepunt

Zo langzamerhand is het dieptepunt nu wel bereikt, veel dieper kan het niet meer. Zonder enige vorm van onderbouwing beschuldigt CDA fractievoorzitter Theo Reijn, DBL raadslid Jaap van Waveren van belangenverstrengeling.

Zomaar, plotseling in een openbare raadsvergadering en deze onthutsende, smerige insinuatie wordt door de rest van de coalitie zonder protest aangehoord. Zijn dit fatsoenlijke, betrouwbare bestuurders? Nee natuurlijk en die kwaadsprekende roddelaar van het CDA al helemaal niet.

Jaap van Waveren is een raadslid dat gewoon is zich kritisch op te stellen en zich geen knollen voor citroenen te laten verkopen. Hij maakt veel werk van zijn raadslidmaatschap en mag zeker in Loosdrechtse zaken een expert worden genoemd. Hij heeft al heel wat fouten en tekortkomingen in collegeplannen en collegevoorstellen ontdekt en dat wordt hem door de coalitiepartijen niet in dank afgenomen. En dat is (zie boven) voorzichtig uitgedrukt.

Ze hebben nu weer iets nieuws verzonnen. Als je het voor een individuele burger opneemt, dat handel je in strijd met het algemeen belang.  Dat hoort Jaap dan als hij naast een Kortenhoever gaat staan, die belazerd wordt omdat een nieuw gebouw dichter bij zijn huis komt dan afgesproken, en hij hoort het opnieuw als hij een Loosdrechter verdedigt die opzichtig door het bestuur in de mangel wordt genomen.

Maar het lijdt geen enkele twijfel dat Jaap van Waveren op deze manier zijn taak als raadslid  op uitstekende wijze vervult. Juist burgers, die gepakt worden en op een onbeschofte manier door de machthebbers worden behandeld doen vaak een beroep op een raadslid en zo hoort het ook. Ook daar moeten raadsleden onbevangen en zonder ook maar een ogenblik te denken aan het ‘algemeen belang, een open oor voor hebben. Algemeen belang is in zo’n geval altijd het belang van de andere kant en een dooddoener om je tegenstander in een kwaad daglicht te stellen.

Ik hoop dat Jaap van Waveren die onbehouwen en buitengewoon minne beschuldiging van de CDA-er niet pikt en er hard op inspeelt. Je hoort het al: "waar rook is is vuur” en “er is geen koe zo bont of er is een vlekje aan”.

Zo’n verhaal moet op afdoende wijze de wereld uit. En zo’n Theo Reijn zou op afdoende wijze de politiek uit moeten. Er zijn er op minder afgeserveerd.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 4