WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoolschaak 2009
Wijdemeren, do 1 oktober 2009

Op 7 oktober zal burgemeester Heerschop het Vijfde Wijdemeerse Schoolschaaktoernooi openen.

ingezonden bericht

SCHOOLSCHAAK 2009

Op 7 oktober zal burgemeester Heerschop om 13.15 uur het vijfde Wijdemeerse schoolschaaktoernooi openen. Hierbij zal tevens het officiële logo, ontworpen door Nico van der Wolk (van Wolkart), onthuld worden.

Dit jaar doen er slechts 5 scholen mee, de Regenboog had dit jaar geen schakertjes. De scholen die meedoen zijn de Curtevenneschool, de Jozefschool, de St. Antoniusschool, de Meester Kremerschool en de gastlocatie, de Jenaplanschool de Sterrenwachter. Hoewel het aantal scholen met eentje daalt waar op een groei gehoopt was, zijn er wel meer kinderen, rond de 90 dit jaar tegen 75 vorig jaar. Wat bewijst dat schaken nog steeds wel leeft bij de jeugd.
Zolang het toernooi blijft groeien gaat het prima.

Hopelijk kan het toernooi, mede dankzij sponsoring van opticiën Oogmerk Briljant, The Kids modellen en castingbureau voor kinderen, restaurant Pan&Koek, Rijwielhandel Willem de Jong, verf en behangwinkel Smallenburg, Aannemersmij. Intersell, Albert Heijn Nederhorst den Berg en nog onder voorbehoud Berko, nog vele jaren voortbestaan.

Uiteraard wordt aan alle kinderen bij voorbaat succes gewenst, goed kijken eer je zet. Daar er 21 teams zijn ingeschreven zijn er 3 poules van 7 gevormd en worden derhalve 6 ronden van een half uur gespeeld. De poulewinnaars en de beste nummers twee plaatsen zich voor de finale op 28 oktober. En de beste twee teams gaan begin of half maart door naar de regionale finales om daar te strijden voor een plaats in het Nederlands kampioenschap.
Dus kinderen, nog even goed oefenen en zet je beste beentje voor.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 4