WIJDEMEERSE WEBKRANT
's-Graveland is Boos
's-Graveland, wo 4 november 2009

Er komen enkele emotionele ingezonden brieven binnen bij de WWK. Niet al te vriendelijk voor het Wijdemeerse gemeentebestuur.


Het Zuidereinde (ook daar...) gisteren.
Vandaag lag er een nette bundel haardhout.

Update 5-11-09, 12.28: Ingezonden brief van Carel Ris toegevoegd.

ingezonden brieven

In Memoriam

Wij hebben er nu zo’n 12 jaar gewoond. Met zeer veel genoegen en heel veel bewondering voor de omgeving. Toen we het in 2007 gingen verbouwen , dienden we ons te houden aan het keurslijf van een beschermd dorpsgezicht. Wij deden dat, want wij hadden de ’s Gravelandse waarden leren kennen en waarderen.

En toen werden we geconfronteerd met de Wijdemeren politiek. Met de opeenstapeling van leugens en bedrog, gehanteerd door het ambtelijk apparaat.
Ondersteund door de heersende partijen CDA, VVD en PvdA in de coalitie. Wij hebben gestreden voor wat we waard zijn, tegen  het cultuur barbarisme. We hebben gestreden, samen met de actiegroepen, tegen het politiek bedrog dat de gemeente middels haar raadsman zelfs voor een rechter debiteert.

De Bijl is er in gegaan. Vandaag liepen veel mensen letterlijk  huilend door de ruines op het Noordereinde. Tranen drogen wel weer op. Maar ’s-Graveland is vernietigd ! Een offer op de slachtbank  van politiek bedrog.

Frans van Loenen
's-Graveland


Leuk filmpje op de website van de Gooi- en Eemlander.  Met al die overduidelijk kerngezonde doorgezaagde stammen op de achtergrond kon zelfs burgemeester-in-oorlogstijd Heerschop niet volhouden dat ziekte de reden was om de eeuwenoude beuken te kappen, zoals haar gemeente altijd beweerd heeft.

Ze stonden gewoon 'de reconstructie' in de weg. Kenners van de Wijdemeerse politieke verhoudingen weten dat dan bedoeld wordt: 'het definitief geschikt maken van de historische 's-Gravelandse dorpsweg voor de zwaarste vormen van vrachtvervoer'. Affijn, het college van B&W en een meerderheid in de gemeenteraad van Wijdemeren zullen de komende winters ongetwijfeld goed in het haardhout zitten. Temeer omdat als toegift de kapploeg van de gemeente zich vandaag ook nog op een rijtje monumentale eiken aan het Zuidereinde mocht uitleven.

Een citaat van Nescio is hier op zijn plaats: "God zegene de verantwoordelijke autoriteiten. Als ‘t kan een beetje hardhandig."

Carel Ris
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brieven
foto
M. Wouters
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien en zon
10 gr.
windkr. 4