WIJDEMEERSE WEBKRANT
Biebdiscussie te simpel?
Loosdrecht, wo 4 november 2009

Felix Flameling verwijt Wim van Oudheusden een versimpeling van de discussie over de bibliotheek. Aan D66 vraagt hij hoe de bieb betaald wordt.

ingezonden brief

Politiek met open vizier

Deze titel slaat met name op het bericht van Wim van Oudheusden. Hij noemt daarin namen van personen en partijen die z.i. voor de sloop van de bieb zouden zijn cq. zijn geweest.

Hij verwijst daarmee naar een jaar geleden. Deze tendentieuze berichtgeving is ronduit ergerlijk. De sloop van de bieb was een van de mogelijke varianten, indien de bieb zou verhuizen naar een ongebruikt deel van het gemeentehuis. Dit ging niet door, omdat de kosten van deze operatie hoger zouden zijn dan het laten voortbestaan van de bibliotheek. Van Oudheusden versimpelt de complexe materie door een deelwaarheid uit het geheel te tillen.

Niemand in de gemeenteraad is zomaar voor sloop van de bibliotheek. Eigenlijk is iedereen ertegen. Waarom steekt dan de discussie over de bieb  steeds weer de kop op? De ingewijden weten dat het probleem in de financiering ligt, ook Wim van Oudheusden.

Maar liefst € 350.000 kost de bieb en dat ieder jaar weer. Er wordt op dit moment veel overleg gevoerd tussen partijen en het bibliotheekbestuur, op een zeer constructieve manier met veel begrip voor elkaars insteek en belangen.

In het bericht "Politiek analfabetisme"van D66 gaat het over dezelfde materie, maar dan wel op een totaal andere wijze. De bezorgdheid voor de bieb straalt er van af. GroenLinks gaat hierin mee, vindt het ook verschrikkelijk en wil dat de bieb goed kan blijven functioneren ten bate van ons allemaal. Gemist wordt in de hartekreet van D66 echter het vinden van de financiële middelen. Kom met serieuze alternatieven!

Tot slot nog de volgende opmerking: Er liggen heel veel politieke thema`s op een oplossing te wachten. Tendentieus gedoe kunnen we daarbij missen als kiespijn.

Felix Flameling
GroenLinks Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien en zon
10 gr.
windkr. 4