WIJDEMEERSE WEBKRANT
Castor en Pollux. Lelijk?
's-Graveland, wo 4 november 2009

Louis de Haan uit Kortenhoef vindt de twee appartementengebouwen, Castor en Pollux, aan het Noordereinde erg lelijk.


Castor en Pollux

Update 5-11-2009, 15.43: Foto toegevoegd.

ingezonden brief

Wie je er ook over spreekt, bijna iedereen vindt de nieuwe gebouwen Castor en Polux op het Noordereinde echt lelijk. "Het lijkt de gevangenis Alacatras wel. Dakpannen hebben veel te felle kleuren en volgens mij zijn de gebouwen ook hoger dan waarvoor de bouwvergunning is afgegeven", zijn zoal de opmerkingen over dit stukje mislukte architectuur.

Op tekening leek het nog wat en het is ook niet vreemd dat er toen acht van de viertien appartementen zijn verkocht. Maar nu ze klaar zijn, kunnen we toch spreken van een totale mislukking. Sinds de tekeningen is er ook niet 1 extra verkocht.  Vooral het vuurrode gebouw (Polux) misstaat volkomen.

Voor de gemeente was de verkoop van de grond een succes. Ze kregen iets van 7 miljoen euro voor de grond. Maar het goedkeuren van twee van die veel te hoge gedrochten, is toch een fout.

Wanneer je nu 's-Graveland nadert vanuit Hilversum, zie je meteen die twee lelijke gebouwen. Het dorpsgezicht heeft hiermee een grote knauw gekregen.  En ING invest zal moeite krijgen om de overgebleven appartementen voor rond de 9 ton te verkopen. Ze hadden beter een voorbeeld kunnen nemen aan de prachtige verbouwing van het oude gemeentehuis.

Louis de Haan
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien en zon
10 gr.
windkr. 4