WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA: Dobber zondag open
Kortenhoef, wo 25 maart 2009

In de WieWatWaar van vandaag verklaart Theo Reijn, de CDA fractievoorzitter, dat zijn partij vindt dat de Dobber ook op zondag open moet zijn.

Vorige week schreef Herman Stuijver dat diverse verenigingen, waaronder DSO, gedupeerd zijn, omdat zij de Dobber niet op zondag kunnen gebruiken vanwege de principiële problemen die Peter Landwaart (AH) daar tegen heeft. Ook schreef hij dat DSO raad en college had benaderd over het probleem, maar geen enkele reactie had ontvangen. Dat laatste rectificeert hij in de WWW van vandaag. Hij sprak met Theo Reijn van het CDA.


CDA fractievoorzitter Theo Reijn.

Contact met verengingen

Reijn verklaart dat verschillende fractiegenoten contact hebben gehad met verenigingen die te maken hebben met de zondagssluiting van de Dobber. Zelf sprak hij met Maarten Oudshoorn die in het bestuur van DSO zit. Na dat gesprek heeft hij Peter Landwaart en wethouder Lia Moote gesproken. Ook daarna had hij regelmatig contact met leden van het college over de kwestie.

Ook op zondag

"Het CDA maakt zich grote zorgen over de Dobber en wil dat er ruimte voor onze verengingen beschikbaar blijft, ook op zondag! Wij hebben begrip voor het standpunt van de heer Landwaart, maar het gata hier om een openbare voorziening die ook op zondag beschikbaar moet zijn." : aldus Reijn.

CDA Reddingsplan

Volgens Theo Reijn bestaat het CDA reddingsplan voor de Dobber nog steeds. Er zijn CDA leden die in de Dobber willen investeren. Zij kunnen dat echter alleen doen als zowel het gebouw als de exploitatie overgenomen kunnen worden van resp. de gemeente en AH/Bergman. Zolang die totale overname niet voor handen is zullen de CDA leden de investering niet doen, omdat zij dan ook de volledige zeggenschap over de Dobber willen hebben. Reijn: "De gang van zaken rond deze zondagssluiting bewijst dat eens te meer."

Dossier De Dobber

bron
WWW
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 4