WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber op zondag Dicht
Kortenhoef, di 17 maart 2009

De Dobber blijft op zondag dicht. Dat besloot Albert Heijn die het dorpshuis van de gemeente huurt. Verenigingen zijn er niet blij mee.

In de WieWatWaar van deze week staat een groot stuk van Herman Stuijver over de zondagssluiting van de Dobber. Peter Landwaart van Albert Heijn bevestigde tegenover Herman Stuijver dat de sluiting op zondag stoelt op zijn overtuiging, die de zondagsrust in ere houdt.

Drie verenigingen hebben problemen met de zondagssluiting. Toneelvereniging DSO bouwt op zondag het decor op voor de voorstellingen in de week daarna. De slagwerkers van BMOL hebben een slagwerkconcert gepland op een zondag en Amicitia houdt normaal een kindermatinee op zondag. Aan DSO heeft Wim van der Meij (De Drie Dorpen), die agenda en de koffie van de Dobber beheert, een aanbod gedaan om tegen een gereduceerde huur de opbouw op maandag mogelijk te maken.

Bezwaar bij gemeente

Maarten Oudshoorn, bestuurslid van DSO, is wel blij met het aanbod van Van ter Meij, maar ziet toch flinke problemen, omdat op maandag veel leden aan het werk zijn en dus niet beschikbaar voor de decorbouw. Zowel DSO als BMOL en Amicitia hebben zich tot het gemeentebestuur gewend. Per email en per brief laten zij de gemeente weten het niet eens te zijn met de zondagssluiting. Kees van Oorschot, de voorzitter van BMOL vindt: "Een publieke voorziening als de Dobber moet door iedereen kunnen worden gebruikt, ook op zondag."

Politiek probleem

De politiek heeft het er moeilijk mee. Volgens wethouder Nelleke Schenkkan (GL) is het college unaniem van mening dat de Dobber op zondag open zou moeten zijn. De kwestie rakelt de zaak over de exploitatie en de huur van de Dobber weer op. Vorig jaar verkocht Dick Bergman de inventaris en de goodwill (de exploitatie) aan Albert Heijn, zonder daarvoor formeel toestemming te vragen aan het college. Volgens de mededeling van het college op 19 december zou dan ook na 1 januari de heer Bergman als huurder beschouwd worden. Intussen zijn er door de gemeente geen nadere mededelingen gedaan of aan die situatie iets is gewijzigd.

Dossier De Dobber

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 3