WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gestripte Auto's
Kortenhoef, di 21 juli 2009

De auto van Koen Janmaat is herhaaldelijk het doelwit van autostrippers geweest. Over gemeente en politie is hij niet erg te spreken.

ingezonden brief

Gestripte auto’s

Kortenhoef, 9 juli

Op 19 maart jl. is er een ingezonden stukje van mij op de Wijdemeerse Webkrant geplaatst. Het ging over het “strippen” van auto’s bij ons in de buurt. Ik zelf was twee maal binnen enkele maanden het slachtoffer. Totale schade bijna € 15.000. Ik wist toen reeds dat ik niet de enige gedupeerde was. De opmerking van de politie in de Gooi- en Eembode van 11 maart  "Er is geen sprake van  een trend en het komt niet vaker voor dan normaal." viel bij mij dan ook verkeerd. Na mijn publicatie van 19 maart kreeg ik veel bijval en hoorde ik over nog veel meer dergelijke gevallen. Anders dan de politie, vindt een weldenkend mens dit niet normaal. In de nacht van 7 op 8 juni zijn de autostrippers weer, inmiddels voor de derde keer, bij mij op bezoek geweest. Bellen naar de politie deed ik deze keer maar niet meer, want zowel bij de eerste als ook de tweede auto-inbraak werd mij verteld dat de politie daar niet voor langs komt. Wel uiteraard via een website aangifte gedaan, maar dat doe je dus alleen omdat de verzekering dat eist.

Op 8 juli werd ik gebeld door politie Gooi en Vechtstreek. Men was mijn (laatste) aangifte van juni jl. tegen gekomen en informeerde mij dat er een groep auto-inbrekers actief was. Alsof ik het zelf nog niet ervaren had, werd mij verteld dat ze het voorzien hadden op elektronica en voor- en achterlichten. Mijn merk auto was steeds het doelwit, want deze bleek kwetsbaar te zijn. De politie kon er dus niets aan doen. Het probleem moest door de autofabrikant opgelost worden. De verzekeringsmaatschappijen zouden hier ook belang bij moeten hebben, zo vertelde men mij.

Moest ik mezelf nu verwijten dat ik voor dit merk auto gekozen had? Was het dus mijn eigen schuld? “Nou sorry, maar ik ken gevallen in de straten direct rond mijn huis (Hoflaan, Fuikestee, Zuidsingel) waar het toch echt andere merken betrof. Waarom vertelt u mij dit eigenlijk allemaal? Gaat de politie er alsnog iets  aan doen? Tot nu toe wilde u nog geen eens langskomen.” Nee, inderdaad, moest de agent bevestigen, voor auto-inbraken komen we nog steeds niet langs. Maar dat weet iedereen inmiddels natuurlijk al lang. Bijna iedereen, moet ik hier eigenlijk zeggen, want in de laatste editie van Wijdemeren Informeren stond een kort bericht van de gemeente over gestripte auto’s. Volgens de gemeente speelde het probleem alleen begin dit jaar, betrof het slechts enkele auto’s, werden er meestal geen sporen gevonden en werd er altijd een buurtonderzoek gedaan.  4 x klinkklare onzin. Misleidende informatie van de gemeente aan haar burgers. En hoopt de gemeente nu dat we allemaal rustig gaan slapen? Nou, ik zou zeggen, gemeente, slaap zelf lekker verder ! Dat rustige slapen is voor menig slachtoffer helaas niet meer zo vanzelfsprekend.

Koen Janmaat
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
24 gr.
windkr. 2