WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nesciolezing 15 maart
Kortenhoef, za 21 februari 2009

Op zondag 15 maart organiseert de OSG een Nescio-lezing / koffieconcert in het Oude Kerkje a/d Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Inkrimpen van de tijd

Op zondag 15 maart wordt een Nescio-lezing / koffieconcert georganiseerd in het Oude Kerkje a/d Dijk door de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef.

Op zondag 15 maart zal Dr. Rudolf Geel een lezing houden, passend in het jaarthema van de OSG, namelijk “Het eeuwig leven”.
Vanuit een nadere bepaling van het begrip “eeuwigheid” zal Rudolf Geel ingaan op enkele visies over het hiernamaals en op de ervaring van het inkrimpen van de tijd. De tijd, die ophoudt waar de eeuwigheid begint !

Rudolf Geel werkte lange tijd als docent bij de vakgroep Taalbeheersing aan de UvA, waar hij o.a. vakken als journalistiek schrijven en mondeling presenteren doceerde. Hij promoveerde op een studie over de geschiedenis van het Nederlandse schrijfvaardigheidsonderwijs in de 19de en 20ste eeuw. Rudolf Geel publiceerde diverse boeken op zijn vakgebied, zoals bijvoorbeeld “ Concreet en beeldend preken” ( 1999 samen met Paul Oskamp) en vele romans en verhalenbundels o. a. “Bloedmadonna” ( 1998) en “Trage schaduwen” ( 1991).
Hij was redacteur van het oudste Nederlandse culturele tijdschrift De Gids en voorzitter van het PEN-Centrum voor Nederland, onderdeel van de internationale schrijversvereniging de PEN.
De laatste jaren werkt Rudolf Geel als zelfstandig schrijver en geeft bij de Politieke Academie trainingen op het gebied van schrijf- en spreekvaardigheid.

Het concert wordt gegeven door: Het Arte Duo, bestaande uit: Lineke Lever, vleugel en Aubrey Snell, saxofoon.

Het Arte Duo is in 2001 opgericht en ontleent haar naam aan het stuk Scaramouche van Darius Milhaud. Scaramouche is één van de figuren uit de Commedia dell’Arte. Het Arte Duo richt zich naast de muziek ook op samenwerking met andere kunstdisciplines, als dans, theater en dichtkunst. Hiertoe werkt het samen met allerlei mensen uit deze kunstvormen. Zij speelden diverse wereldpremières, bv. van Tian Rotteveel en Chiel Meijering. Zij zijn regelmatig te zien en te horen in het Muziekgebouw aan het IJ, Vredenburg in Utrecht enz. In november 2008 ging hun nieuwe programma “Music Hall” rondom Paul van Ostaijen in première. Ook in Kortenhoef zijn zij graag geziene en gehoorde gasten!

Lineke Lever rondde haar Masterstudie piano aan het Utrechts Conservatorium in 2007 cum laude af. Zij volgde als soliste masterclasses bij o.a. Jan Wijn, Ton Hartsuiker en het pianoduo Tal & Groethuijsen. Samen met de sopraan Sandra van Loon vormt zij het Duo Belena . Lineke heeft als liedbegeleidster masterclasses gevolgd bij Elly Ameling, Meinard Kraak, Rudolf Jansen, Kelvin Grout e.a.. Ook maakt ze deel uit van het Pianoduo Simons &Lever.
Naast muziek studeerde Lineke Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Utrecht.

Aubrey Snell begon haar saxofoonstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde haar studie aan het Utrechts Conservatorium. In 2007 sloot ze haar Masterstudie cum laude met onderscheiding af bij Frank Timpe aan het Kon. Conservatorium in Den Haag. Gedurende haar studie volgde ze diverse masterclasses, o.a. bij David Liebman, Steve Mauck, John Sampen en Nobuya Sugawa.
Aubrey speelt in Ensemble Pentatiek en het Ricciotti Ensemble. Daarnaast is ze actief in muziektheater, waaronder het Max Tak Filmorkest.
Sinds 2006 studeert Aubrey aan de Theater Academie te Amsterdam.

Zij zullen werken ten gehore brengen van Rachmaninoff, Loevendie, Meijering( Bankroetjazz uit 2008!), Konsten en Bozza.

Aanvang : 11.00 uur

Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk Entree: € 6,00
Kinderen gratis.
Kortenhoef.
Inl. 035-6561961
www.osg-kortenhoef.nl en www.arteduo.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 2