WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJS-informatie
Wijdemeren, ma 29 december 2008

De kans is groot dat u op deze site komt om te zien of er geschaatst kan worden in Wijdemeren. Hieronder de ijslijnen van de ijsclubs.

De ijsbanen die beheerd worden door de ijsclubs zijn nog dicht. U kunt de ijslijn van de clubs bellen om te horen of de baan open is. De banen gaan altijd wat later open dan dat er geschaatst wordt in Kortenhoef en Ankeveen. Dat komt door de veiligheidseisen die de clubs terecht stellen. Als er duizenden mensen op het ijs komen, dan moet dat volstrekt veilig zijn. De clubs gaan pas open als het ijs dik genoeg is voor die massaliteit.


12 januari 2003

Kijk eerst op de website van de club. Daar staat waarschijnlijk of de baan op en of dicht is en de openingstijden. U kunt daarna natuurlijk nog even checken door de ijslijn te bellen.

IJslijnen

Ankeveen

Ankeveense IJsclub
website

Geen ijslijn (zie de website)

Kortenhoef

Kortenhoefse IJsclub Onderling Genoegen
website
ijslijn: 035-6562829

Loosdrecht

IJsclub Loosdrecht
website
(N.B. als u naar de site gaat en u heeft uw speakers aan, dan hoort u het gesproken bericht van de ijslijn! Slim!)
ijslijn: 035-5826446

IJsclub de Loosdrechtse Plassen
website
ijslijn: 035 - 5826446

Update 31-12-2008, 11:26:

Jacob van der Meulen schrijft: "Als aanvulling op dit bericht. Er is in Loosdrecht ook een portal www.schaatsenloosdrecht.nl die doorlinkt naar de ijsclubs. Verder kan ik melden dat de Loosdrechtse Plassen en de Vuntusplas absoluut nog onbetrouwbaar zijn, maximaal 5 cm ijs. Op nieuwjaarsdag wordt bekeken of er mogelijkheden zijn om een ijsbaan op de plassen uit te zetten maar dan moet het wel blijven vriezen. Rustige jaarwisseling en de beste wensen voor 2009, Jacob van der Meulen, voorzitter ijsclub De Loosdrechtse Plassen IJLP."

Nederhorst den Berg

IJsclub Nederhorst
website

In Nederhorst den Berg heeft de ijsclub ook een kunstijsbaan.

Voor Loosdrecht kunt u ook de webcams van Bonnema bekijken.

Op de hoogte

Vriendelijk verzoek aan de ijsclubs. Wilt u het ons laten weten als uw baan open of dicht gaat? Ook als er tussentijds omstandigheden zijn die u wereldkundig wilt maken ((het verkeer zit vast, de toeloop is te groot, de baan gaat plotseling dicht als gevolg van de dooi, er is éénrichtingverkeer ingesteld, etc. etc.) dan kunt u dat aan ons kwijt. Gebruik daarvoor het contactformulier. Zet er bij van welke club u bent!

Update 1-1-2009, 13.11:

Lees ook de verkeersinformatie van de gemeente.

Ook als bovenstaande informatie onjuist is of aanvulling behoeft, dan kunt u ons dat laten weten.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
- 4 gr.
windkr. 2