WIJDEMEERSE WEBKRANT
BRC hoopt op Raad
Nederhorst den Berg, do 17 december 2009

De Bergse Runners Club hoopt erop dat de raad vanavond alsnog kiest voor een atletiekbaan in de nieuwbouwwijk Overmeer Zuid.

In een groot stuk van Casper van den Broek pleit de BRC nogmaals voor een keuze die een atletiekbaan in Overmeer Zuid, de nieuwbouwwijk in Nederhorst den Berg, mogelijk maakt. De coalitiepartijen overleggen nog driftig met elkaar volgens het stuk.

In de commissievergadering van 3 december kregen de insprekers van de BRC weinig voet aan de grond. De commissie hield vast aan het plan dat er al lag, waarin geen plaats voor een atletiekbaan is. De Voetbalverenging Nederhorst stelde zich toen zelfs vijandig op tegen de BRC. Die club voorzag vertraging in de broodnodige nieuwbouw voor de voetballers. De enige toezegging die de BRC de raadsleden wist te ontfutselen was dat er gekeken zou worden of er een andere lokatie voor een baan is.

Achteraf vindt de BRC dat zij het verkeerd hebben aangepakt. Men is te lang blijven praten in een klankbordgroep, die geen terugkoppeling naar de politiek gaf. Ook de ambtenaren zetten de wensen van de BRC niet op de politieke agenda. Het gevolg was dat de raadsleden zich nogal overvallen voelden toen de plannen van de BRC wel naar buiten kwamen. Ook heeft de BRC geleerd dat men geen steun hoeft te verwachten van andere sportverenigingen. Integendeel.

Vanavond neemt de raad een besluit over Overmeer Zuid.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
5 cm sneeuw
0 gr.
windkr. 2