WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lagere opkomst Prikken
Wijdemeren, do 17 december 2009

Bij de eerste vaccinatieronde voor jonge kinderen zat de regio op 71 procent. Nu bij de tweede ronde was dat 60 procent.


Nelleke Schenkkan: Blij met TCN (Media Park).

persbericht

Opkomstcijfers griepvaccinatie jonge kinderen Gooi en Vechtstreek conform landelijk gemiddelde

Maandag 14 tot en met woensdag 16 december vond in de regio Gooi en Vechtstreek de tweede griepvaccinatieronde jonge kinderen plaats. Zat de opkomst na de eerste ronde op het landelijk gemiddelde van 71 procent, na de tweede vaccinatieronde is onze regio uitgekomen op een opkomst van krap 60 procent. Hiermee zit de regio wederom op het landelijk gemiddelde.

Mevrouw Engelsman, directeur GGD Gooi & Vechtstreek: ‘Omdat de epidemie toch niet door lijkt te zetten, twijfelden meerdere ouders of zij hun kind een tweede prik moesten laten geven. Dit verklaart het lagere opkomstpercentage ten opzicht van de eerste vaccinatieronde. Toch zijn wij niet ontevreden over de opkomst van de tweede ronde. Daarnaast zijn wij heel blij met de vele positieve reacties die wij van ouders hebben ontvangen’.   

Mevrouw Engelsman geeft aan dat de goede samenwerking met TCN, de beheerder van het Media Park, zeker heeft bijgedragen aan de goede opkomstcijfers in onze regio. De wethouders gezondheidszorg Gooi en Vechtstreek sluiten zich hierbij aan.

Mevrouw Schenkkan, wethouder gezondheidszorg van de gemeente Wijdemeren: ‘TCN heeft zowel bij de HPV-campagne als bij de griepvaccinatie haar maatschappelijke gezicht naar de eigen regio getoond door negen dagen een studio belangenloos aan te bieden. Ook bij het opbouwen en inrichten van de priklocatie heeft TCN bijgedragen door toepasselijke filmattributen voor de jonge kinderen terbeschikking te stellen. Voor iedereen uit de regio was het Media Park optimaal te bereiken. Zeker met de parkeergelegenheid die TCN ook nog eens gratis aanbood. Een gegeven dat het opkomstpercentage alleen maar ten goede is gekomen, naast natuurlijk de grote herkenbaarheid die het Media Park binnen Gooi en Vechtstreek heeft. Wij zijn blij zo’n betrokken organisatie binnen onze regio te hebben’.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
5 cm sneeuw
0 gr.
windkr. 2