WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kaartje en Steiger
Wijdemeren, do 3 december 2009

Bij de aanvang van de commissievergadering Ruimte en Economie traden twee ooops-momenten op. Een kaartje en een steiger.

Ooops 1

Marjanne Klein verzorgde een presentatie namens TriZovator, het Regionaal bureau voor Toerisme in oprichting. Zij drukte de commissie met de neus op de feiten. Als u wilt dat Wijdemeren toeristisch op de kaart staat, dan moet u uw toeristisch product op orde hebben en u moet uw doelgroepen kiezen. Voordeze regio zijn dat55-plussers en jonge gezinnen met kinderen. En u moet volhouden. Niet na een jaartje denken dat het weer anders moet. In onze regio gaat drie miljoen aan VVV bonnen om. Omzet waarvan zij betoogde dat een deel van dat geld gebruikt kan worden voor toerismebevordering. Aan het eind van haar presentatie verscheen één van de laatste slides. Daar stond een kaartje van Wijdemeren op.

Uw redacteur veerde op. Was dat niet het kaartje dat hij in de aanloop naar de herindeling voor de WWK maakte? Was dat niet het kaartje dat hij later, vlak voor de verhuizing van de gemeente naar de Rading 1 ongevraagd afgedrukt op alle muizenmatten van de gemeente aantrof? Was dat niet het kaartje dat hij in de grootschalige advertentiecampagne van een lokale makelaar terugzag in kleurendruk en week in week uit in diens advertentie, inclusief de vermelding © Plassennet? Was dat niet het kaartje dat hij te pas en te onpas hier en daar, jaar na jaar, tegen kwam? Ja hoor, het was hetzelfde kaartje. Inclusief de toevoeging © Plassennet. Ach ja,die ©... Zelfs het regionaal Bureau voor Toerisme...

Ooops 2

Wethouder Betske van Henten gaf de commissie een snelle update over de plannen van het dorpscentrum Loosdrecht. Zij nam plaats voor het projectiescherm om een aantal mooie slides te vertonen van de aangepaste plannen. Hier kwam een balkon, daar werd een verdieping wat hoger. Intussen zat Jaap van Waveren (DBL) gebiologeerd naar de slide te kijken. Ook hij veerde op. Hij hapte naar adem. "Kunt u dat vorige plaatje nog eens laten zien? U weet toch dat die steiger op de kopse kant met die twee dwarssteigers een schending is van de overeenkomst die op 30 juni ondertekend werd? Dit geeft grote problemen." :aldus Van Waveren. "Och meneer Van Waveren, ik heb het over het plan, niet over details als boompjes en steigers." antwoordde de wethouder. "Ik hoop dat zij de afbeelding niet publiceren." Daarna werd slide na slide de omstreden steiger vanuit alle mogelijke gezichtspunten in beeld gebracht.


Midden boven...

Welnu, zeg tegen een journalist in een openbare commissievergadering, over stukken die ook nog rondgedeeld worden, dat die niet gepubliceerd moeten worden. Dan staan ze direct op het net natuurlijk.

bron
WWK
foto
WWK, Wdm
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
9 gr.
windkr. 4