WIJDEMEERSE WEBKRANT
Overmeer Zuid: ander plan
Nederhorst den Berg, wo 2 december 2009

Architect Thieu Ponsen heeft met zijn bureau een alternatief plan ontwikkeld voor de invulling van nieuwbouwwijk Overmeer Zuid.


De plek van de nieuwbouwwijk Overmeer Zuid op dit moment.
Links de Vecht en het voetbaldveld, midden de tennisbaan.

Klassieke verkaveling

Op 8 oktober werd er gedebateerd over de invulling van het gebied Overmeer Zuid (de sportvelden) voor als dat met nieuwbouw gevuld wordt. Het college stelde een klassieke verkaveling voor met straten en eensgezinshuizen. De Bergse Runners Club was behoorlijk teleurgesteld, omdat zij gerekend hadden op de inpassing van een hardloopbaan. Tijdens die vergadering werd voorgerekend dat de aanleg van zo'n baan ten koste zou gaan van enkele te bouwen huizen. Een dat scheelde opbrengst van de grond en dus lagere inkomsten voor de gemeente. De raad gaf de wethouder opdracht om er toch nog eens grondig naar te kijken.


Klassieke verkaveling, zoals voorgesteld door het college.

Ponsen en Van Oostrum

Dat "er nog eens grondig naar kijken" deden ook de Ankeveense architect Thieu Ponsen en zijn bureaugenoten Bram Ruarus en Roderick Baro. Dat leidde er toe dat zij met een totaal andere verkaveling kwamen. In die verkaveling vormen de sportvoorzieningen het hart van de nieuwbouwwijk. Omdat in dit geval die voorzieningen midden in de wijk liggen zal het gebruik van de velden en de banen veel intensiever zijn. En dat op alle tijdstippen van de dag en de avond. Voor kinderen en voor volwassenen. Dat plan is ter informatie naar de raadsgriffier gestuurd. Vanavond spreekt de commissie Ruimte en Economie o.a. over Overmeer Zuid, waarbij dit plan ook aan de orde zal komen. Het plan voorziet zelfs in meer woningen dan de klassieke verkaveling. Op de kosten hoeft het dus niet af te ketsen.


De verkaveling zoals voorgesteld door Thieu Ponsen.
Centraal de sportvoorzieningen. Daaromheen gegroepeerd de woningen van allerlei typen.

 

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
--
-- gr.
windkr. -