WIJDEMEERSE WEBKRANT
OCW ontvangt Gemeentebestuur
Ankeveen, di 23 september 2008

Het Ondernemers Collectief Wijdemeren had donderdag het gemeentebestuur op bezoek bij enkele bedrijven in Ankeveen.

Het OCW organiseert ieder jaar een morgen waarbij een drietal bedrijven in Wijdemeren bezocht wordt in gezelschap van het gemeentebestuur, college- en raadsledenen ambtenaren. Afgelopen donderdag vond de bedrijvenmorgen van 2008 plaats.

Donderdag werden drie bedrijven bezocht op het industrieterrein aan de Cannenburgerweg in Ankeveen. Nadat men zich verzameld had bij Hotel restaurant Partycentrum De Drie Dorpen werd het eerste bezoek afgelegd bij WOS Systeem, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van vacuüm en triltechniek voor het grond- en straatwerk.WOS Systeem ontwikkelde technieken voor machinaal straten, het plaatsen en verplaatsen van steltonplaten en stalen plaatwerk en buizen. Yoor elk "zwaar" probleem wordt een oplossing bedacht.

Aansluitend bezocht het gezelschap gereedschapsslijperij Hagen, een al vele jaren bekend bedrijf binnen de gemeente. Lange tijd aan de Kortenhoefsedijk en nu, sinds 2006, aan de Trapgans.  Een slijperij van gereedschappen in de breedste zin van het woord, voor bedrijven en particulieren. Met klanten uit de bouw, industrie en hoveniers. Werkzaam in de hele regio, omdat er nog weinig van dit soort slijperijen in Nederland bestaan. Een groot aantal machines helpt het werk vereenvoudigen, toch komt er altijd nog handwerk aan te pas. Angelo, zijn vrouw Margot, en op de achtergrond vader Hagen, proberen elke dag weer dit prachtige bedrijf gestalte te geven.

Als laatste werd een bezoek gebracht aan Gebr. van Dijk, een schadeherstelbedrijf gespecialiseerd in Ferrari. Als enige bedrijf in Nederland mogen zij Ferrari's herstellen die schade hebben opgelopen. Ferraridealers bieden dan ook auto's met schade bij hen aan. Omdat een Ferrari van aluminium is gemaakt, anders dan de meeste auto's  die van staal zijn gemaakt, kun je aluminium niet rechtbuigen, want dan scheurt het. Daarom wordten bij schade altijd alle beschadigde onderdelen vervangen. Gebr. van Dijk heeft een eigen spuiterij en drogerij, waar de auto na het herstel behandeld wordt, waarna de fantastische bolide als nieuw terug gaan naar de eigenaar.

Naast het herstelbedrijf heeft Cees van Dijk ook een wat uit de hand gelopen hobby in de vorm het verzamelen van (uiteraard) Ferrarimodellen op schaal en verder alles wat met vervoer te maken heeft voor grote en vooral ook veel voor kleine mensen.

Als afsluiting van een geslaagde bedrijvenmorgen gebruikte het gezelschap de lunch in De Drie Dorpen.

Een fotoalbum van de OCW Bedrijvenmorgen is te vinden op de website van het OCW.

bron
WWK
foto
OCW
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs
17 gr.
windkr. 2