WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaakseizoen van start
Kortenhoef, wo 24 september 2008

De competitie van schaakvereniging 's Graveland is op 19 september dan eindelijk van start gegaan.

ingezonden bericht

Schaken

De competitie van schaakvereniging 's Graveland is op 19 september dan eindelijk van start gegaan.

Henk Schoenmaker had gelijk al een zware strijd tegen Floris van Doorn. Henk won een pion maar misrekende zich later en leverde de pion weer in. Vervolgens verkeek hij zich, waarna Floris een dame ruilde tegen twee torens, een voor hem zeer voordelige ruil. De witte dame kwam weliswaar een pionntje roven in Floris zijn stelling, maar Floris kwam vervolgens met een dubbele aanval op de koningsstelling van wit. Deze viel niet te pareren en Floris won.

Peter Cornelissen had het moeilijk tegen Henk Passenier. Henk, die met wit speelde, wist een stuk te winnen en later nog een pion. Maar om een nog onduidelijke reden nam hij in een totaal gewonnen positie het remiseaanbod van Peter aan, 1/2-1/2.

Herman van Eekeren leek tegen Jan immerzeel een pion te verliezen, maar vervolgens won hij een kwaliteit. Toen was het pleit snel beslecht in het voordeel van Herman.

Jan Andriessen wist tegen Jan Hartog wat materiaal te veroveren, en bleek te sterk voor laatstgenoemde.

Patrick Kreuning had een sterke stelling tegen Joop Selders. Joop vergiste zich maar had de dame al los gelaten wat een paardvork opleverde, waarna hij keuze had tussen opgeven of doorspelen met twee lopers minder. Joop koos de weg van de minste weerstand en gaf zich gewonnen. Na lang analyseren en diverse varianten bekeken te hebben, was de partij indien beiden de sterkste zetten hadden gedaan in remise geeindigd, ondanks dat Patrick het betere spel had.

De overige leden waren door verschillende omstandigheden afwezig.
Ook schaken? Kom dan gerust op donderdagavond tussen 20.00 en 24.00 uur langs in de Matrijs, vooraf aanmelden gewenst. Voor meer informatie: Patrick Kreuning, 035-8795195 / Pkreuning at orange.nl .

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 2