WIJDEMEERSE WEBKRANT
Damwand, bomen en geding
Wijdemeren, vr 31 oktober 2008

Er kwamen enkele onderwerpen in de raad van gisteren langs die het memoreren waard zijn. Damwand Loosdrecht, bomen Leeuwenlaan en kort geding.

Damwand Dorpscentrum

De raad werd om een oordeel gevraagd over een binnenplanse wijziging in het bestemmingsplan van het Dorpscentrum Loosdrecht om het slaan van damwanden volgens de nieuwe oeverlijn mogeijk te maken. Dat had eigenlijk eerder in een commissievergadering gemoeten, maar werd vanwege snelheid nu aan de raad voorgelegd. Jaap van Waveren (DBL) drong aan op uitstel en behandeling in de commissie. Hij voorzag problemen als er bezwaar wordt gemaakt tot aan de Raad van State. DBW en GL steunden zijn verzoek, maar de meerderheid van de coalitie VVD, CDA en PvdA voelden niets voor uitstel.

Bomen Leeuwenlaan

René Voigt (DBW) las een verklaring voor waarin hij stelde dat de vereniging tot behoud van Natuurmonumenten geen behoud doet, maar sloop van monumenten van de natuur. Hij kreeg bijval van Hilbrand Korver (GL), die voorstelde om ook monumentale panden maar te slopen en er nieuwbouw voor neer te zetten, opdat we over honderd jaar weer monumenten hebben.

Wethouder Betske van Henten herhaalde dat de bomen in slechte staat zijn en daarom vervangen moeten worden. De Leeuwenlaan zal vanaf maandag enkele weken gesloten zijn vanwege de kap van 75 bomen.

Kort Geding Noordereinde

Wethouder Betske van Henten deelde mee dat de bewoners van het Noordereinde het kort geding verloren hebben dat zij aanspanden om de bomen aan het Noordereinde te behouden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 2