WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gemeente wint Kort Geding
's-Graveland, vr 31 oktober 2008

De bewoners van het Noordereinde, die een kort geding aanspanden tegen de gemeente, zijn op alle punten in het ongelijk gesteld en moet de proceskosten betalen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Uitspraak rechter:
reconstructie Noordereinde kan door

De gemeente kan verder met de reconstructie van het Noordereinde. De rechter heeft Wijdemeren op alle punten in het gelijk gesteld in het kort geding dat was aangespannen door bewoners uit 's-Graveland.

Op 30 oktober 2008 was de uitspraak van de rechter. De eis was dat de gemeente het reconstructieplan, zoals de gemeenteraad dat op 25 september heeft goedgekeurd, zou moeten stopzetten. De bomen zouden niet mogen worden gekapt en het hele ontwerpproces zou opnieuw moeten.

Uitspraak rechter

De rechter stelt dat het aannemelijk is dat de bomen inderdaad te lijden zullen hebben van de reconstructie. De rechter ziet geen reden om de boomrapporten van de gemeente te betwisten. De kap van de bomen is niet in strijd met het bestemmingsplan of beschermd dorpsgezicht, vooral omdat er herplant zal plaatsvinden. Voor het kappen van de bomen zijn duidelijke, vooraf door de gemeenteraad goedgekeurde, criteria opgesteld waaraan de bomen voldoen. Zij verkeren in slechte conditie.

De rechter constateert dat onderhoud aan de weg en riolering nodig is en dat niemand dit betwist. Tevens is de rechter van oordeel dat het niet aannemelijk is dat door de reconstructie de verkeersintensiteit zal toenemen. Integendeel: de gemeente neemt snelheidsremmende maatregelen die het verkeer eerder zullen beperken. Duidelijk is dat de weg niet wordt verbreed, zoals de eisers beweren. De rechter oordeelt dat niet is aangetoond dat de gemeenteraad onjuist is voorgelicht of dat het reconstructieplan op onjuiste of onzorgvuldige wijze tot stand is gekomen. De eisers worden veroordeeld in het betalen van de proceskosten.

Klik hier voor het vonnis (pdf).

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 2