WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwe Lessen Prisma
Nederhorst den Berg, zo 12 oktober 2008

Eind oktober start PRISMA weer met een nieuw blok van 7 lessen. Dit keer in het teken van de spirituele ontwikkeling.

persbericht

Prisma Coaching Nederhorst den Berg

Met hart en ziel - de ontwikkeling van spiritualiteit

Nieuw blok Integrale Yoga / Mind-Body-Balance

Eind oktober start PRISMA weer met een nieuw blok van 7 lessen. Dit keer staat het blok in het teken van de spirituele ontwikkeling, een prachtig thema voor de laatste maanden van dit jaar. Wat is er mooier dan je met hart en ziel voorbereiden op de komende kerstperiode, het afsluiten van een jaar vol ervaringen en het vooruitzicht op een nieuw jaar boordevol spirituele ontwikkeling, met als doel: innerlijke vrede?

Wat is spiritualiteit?

In wezen is spiritualiteit gewoon in je hart te zijn, jezelf te zijn en van daaruit te handelen, in contact met je intuïtie, hart en ziel verbonden. Spiritualiteit kun je ook samenvatten als 'de ontwikkeling van liefde'. We houden ons bezig met vragen zoals: Hoe creëren we onze eigen realiteit? Wat is loslaten? Hoe komen we los van onze neiging tot oordelen? Wat is liefde precies en hoe kunnen we deze ontwikkelen en vrij worden van angst? Wat is ego? Wat betekent respect? Wat is missie? Innerlijke vrede is het resultaat van je spirituele ontwikkeling. Je leert in contact te zijn met je hoogste en meest abstracte waarden, en tegelijk in staat te zijn om deze in de meest concrete doelen te realiseren.

Integrale Yoga / Mind-Body-Balance

Je leert ontspannen, beter omgaan met stress, je gezondheid neemt toe, je krijgt meer plezier in alles wat je doet, je voelt vitaliteit en levenskracht stromen, je durft in vrijheid jezelf te zijn zonder angst voor afwijzing, je leert aanwezig te zijn in het hier en nu in plaats van gevangen te zitten in het verleden of de toekomst. De kwaliteit van je leven verbetert! De lessen zijn erop gericht je zelfhelend vermogen te stimuleren en jezelf te ontwikkelen op fysiek, emotioneel, mentaal, en spiritueel niveau. Integrale Yoga / Mind-Body-Balance staat voor totaliteit en synthese van verschillende yogarichtingen en integratie van therapeutische aspecten.

Structuur

De lessen van 1½ uur zijn opgebouwd uit drie delen die vloeiend in elkaar overlopen: Het eerste half uur wordt gewerkt aan ademhaling en energiebeheersing, het tweede half uur bestaat uit fysieke oefeningen, het derde half uur wordt gevuld met meditatie. Tijdens ieder blok wordt een reis gemaakt door de verschillende chakra's (energiecentra) van het lichaam. Alle oefeningen zijn afgestemd op het betreffende chakra dat centraal staat in die les. Hier overheen ligt als een warm dekentje steeds een bepaald thema als inspiratiebron voor de meditaties. Het nieuwe thema heet ' met hart en ziel' . Je krijgt hierbij een reader (naslagwerk) met ondersteunende theorie en oefeningen.

Ademhaling en energie beheersing

Met behulp van verschillende ademhalingsoefeningen leer je volledig te ademen, te ontspannen en je energieniveau te verhogen. Hyperventilatie en moeheid verdwijnen. Stressgevoelens verdwijnen. Je slaapt beter. Je concentratievermogen neemt toe.

Lichaamshoudingen

Bloed, lymfstromen en spijsvertering worden geactiveerd. Spieren en gewrichten worden soepeler en sterker. Soms zijn de oefeningen passief (yin), soms actief (yang). Ieder werkt op zijn eigen niveau. Het gaat niet om de prestatie maar om het proces.

Meditatie

Meditatie is aandacht en gewaar zijn. Je verbindt je met je diepste kern. De meditatie wordt meestal ingeleid door een visualisatie, waarna je je eigen weg vervolgt in jezelf. Je komt bij innerlijke rust en vrede, inzichten en antwoorden.

Locatie / Tijd / Investering

Maandag- en woensdagavond van 19.25 - 20.55 uur en van 21.00 - 22.30 uur; gezondheidscentrum, Voorstraat 34, Nederhorst den Berg. Investering: € 105, - per blok van 7 lessen van 1½ uur incl. reader. De blokken vormen een continue proces. Contact: Marc Henzen / Annemarie Masselman, Tel: 0294-253104 / 06-50616013 / 06-41814252, info at prismacoaching.nl, www.prismacoaching.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 2