WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoolschaak groeit
Wijdemeren, ma 6 oktober 2008

Het lijkt meer standaard dan uitzondering, maar het Wijdemeerse schoolschaaktoernooi barst haast uit zijn voegen.

ingezonden bericht

Schoolschaaktoernooi Wijdemeren
groeit verder

Het lijkt meer standaard dan uitzondering, maar het Wijdemeerse schoolschaaktoernooi barst haast uit zijn voegen.

Dit jaar deden op woensdagmiddag 1 oktober maar liefst 18 teams van 6 scholen mee aan de voorronde in de Meester Kremer school te Nederhorst den Berg. Nieuwkomer was de Sterrenwachter uit Loosdrecht die met 4 teams Loosdrecht op de kaart van het Wijdemeerse scholentoernooi zette.
Dankzij de inspanningen van organisator Patrick Kreuning zijn er voldoende sponsorgelden bijeengebracht om dit toernooi verder te kunnen laten groeien. En het bedrijfsleven uit de Wijdemeren zag gelukkig ook de noodzaak van sponsoring in en schoot te hulp. Dus een groot bedankt namens 75 kinderen 6 scholen, vele ouders, opa's en oma's, leerkrachten gaat uit naar Oogmerk Briljant, Intersell, Rijwielhandel W. de Jongh, Bakkerij Mur, de Ballonnenboutique, R.R. Taxi, Smallenburg Glas, verf en behang en restaurant Pan & Koek. Daarnaast gaat er ook een compliment naar de assistenten die in de poules de rol van scheidsrechter op zich namen, Johan Verburg, Dick de Winter (die echter plots weg moest, opa Sieg Boeschoten nam het van hem over() en last but not least John Reichart. De Meester Kremerschool wordt bedankt voor de gastvrijheid. Ook de ouders en kleerkrachten sprongen zonodig bij, een bewijs te meer dat dit toernooi tot de verbeelding spreekt, maar dit toernooi laat ook zien dat samenwerking binnen de Wijdemeerse dorpen mogelijk is op velerlei gebied.

Door de sponsoring was er voor alle kinderen appelsap of sinaasappelsap en een heerlijke speculaaspop, daarnaast is er een grote vaste beker die naast de wisselbeker in de prijzenkast van de winnaar zal komen te staan. De winnaar is echter nog niet bekend, 1 oktober was slechts een voorronde om de vier finalisten aan te kunnen wijzen. In poule A streden de Sterrenwachter 2, titelverdediger de Sint Antoniusschool 1, de Curtevenneschool 4, de Curtevenneschool 3, de Jozefschool 4 en de Sterrenwachter 3 om de finaleplaats. De titelverdediger wist al zijn wedstrijden te winnen en haalde de finale met 10 matchpunten en 15.5 bordpunten, gevolgd door de Curtevenne 3 met 8 matchpunten en 14 bordpunten.

In poule B streden de Curtevenne 5, de Jozefschool 2, de Sterrenwachter 4, de Sint Antonius 2, de Meester Kremerschool en de Jozefschool 5 tegen elkaar. Hier ging de Antoniusschool 2 met 9 matchpunten en 14.5 bordpunten met de finaleplaats aan de haal, gevolgd door de Sterrenwachter 4 en de Curtevenneschool 5, ieder met 6 matchpunten en 12 bordpunten.

In poule C kampten de Curtevenneschool 1, de Sterrenwachter 1, de Regenboog, de Jozefschool 3, de Curtevenneschool 2 en de Jozefschool 1 om de poulewinst. Hier bleek de eerste partij tussen de Curtevenneschool 1 en de Jozefschool 1 cruciaal, de Curtevenne won met 3-1. Hierdoor sleepten zij de poulewinst in de wacht met 9 matchpunten en 12.5 bordpunten. De Jozefschool 1 werd knap tweede met 8 matchpunten en maar liefst 15.5 bordpunten. Daarmee waren zij de beste nummer 2 van de drie poules en derhalve de laatste finalist.

Daarna was de prijsuitreiking, Patrick Kreuning reikte de medailles uit, de poulewinnaar kregen goud, de nrs 2 kregen zilver en de overige deelnemers kregen de bronzen plak waar ze best trots op waren. Dankzij atelier Jeda zagen de Medailles er weer mooi verzorgd uit.

De datum en plaats van de finale zijn nog niet helemaal bekend, gestreefd wordt naar 29 oktober, de St. Antoniusschool heeft al laten weten als speellocatie te willen fungeren, het hangt nog even af hoe de Jozefschool en de Curtevenneschool daarover denken, want met twee teams in de finale een thuiswedstrijd spelen, heb je dan niet erg veel voordeel? Uiteraard houden we u op de hoogte.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2