WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fusie DB's naderbij
Wijdemeren, za 4 oktober 2008

DBL en DBW studeren al enige tijd op een samengaan. Over twee weken kan de fusie zijn beslag krijgen.

Grootste partij

De beide Dorpsbelangenpartijen hebben samen in de raad vijf zetels, evenveel als het CDA dat nu de grootste fractie is. In stemmenaantal waren de beide DB's zelfs de grootste partij bij de laatste verkiezingen. 3300 (28,9 %) voor de DB's, tegen 2721 (23,8 %) voor het CDA.

Onderzoek

In hun stemgedrag zitten de beide fracties zeer regelmatig op één lijn, maar van de huidige coalitie krijgen zij geen enkele kans om enige invloed uit te oefenen. Vandaar dat de gedachte ontstond om de krachten te bundelen. Een comité begon enige tijd geleden een onderzoek naar de mogelijkheden om samen te gaan. De uitkomst van dat onderzoek ziet er positief uit. Het is dus tijd om eventueel de volgende stap te zetten en de fusie af te ronden.

Ledenvergaderingen

Op 13 oktober houden beide DB's ieder hun eigen ledenvergadering op hun eigen locatie. Bij DBL wordt daar eerst een nieuw bestuur gekozen, ter vervanging van het opgestapte bestuur. Daarna wordt zowel bij DBL als bij DBW de vraag aan de leden voorgelegd of men wil samengaan met de andere DB. Als het antwoord op die vraag positief is zal daarna een gezamenlijke ledenvergadering worden uitgeschreven, waar de fusie afgerond wordt. Er zijn dus nog wat onzekerheden in het hele traject, al lijkt het de kant van een fusie op te gaan, die dan midden oktober zijn beslag zou krijgen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3