WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tegen fusie DBL-DBW
Loosdrecht, za 4 oktober 2008

Tineke Franssen is tegen een fusie van DBL met DBW. Zij denkt dat de Bergse vleugel van DBW dan met stemmen uit Loosdrecht in de raad komt.

ingezonden brief

Beste redactie,

De uitnodiging voor de vergadering van DBL doet anders vermoeden dan in de diverse perspublicaties wordt gesuggereerd, nl. bespreking over mogelijke samenwerking met Dorpsbelangen Wijdemeren.

Dus beslist geen besluitvorming. En dat kan ook niet. Dat moet volgens de statuten worden geagendeerd. En ik mag hopen dat de leden van DBL zo verstandig zijn om nu nog niet mee te gaan in een definitieve fusie.

Samenwerking is prima, maar onze, in Loosdrecht zo gewaardeerde, identiteit opgeven is een station te ver. Ik heb het kladfusievoorstel gelezen. Als dát de basis moet zijn voor toekomstige samenwerking dan wordt de stemmers op DBL - dus het overgrote deel van de stemmers op de beide Dorpsbelangens - dik en dik te kort gedaan. Niet doen dus.

Dat Ria Hennis hier wel enthousiast over is (zie het naschrift. red.), kan ik begrijpen. De kandidaat uit Nederhorst krijgt straks een deel van de stemmen op een Loosdrechter toebedeeld. De volgende kieslijst wordt immers in walsritme opgesteld: een Loosdrechter, een 's-Gravelander, een Berger enz. enz. enz. Nu is de verhouding 3, 1, 1.

Eerst maar eens zien of gewoon weer samenwerken nu beter gaat als toen. Voor een deel spelen er in de achterban van DBW nog dezelfde problemen als destijds. Tussen de gemeente, de omwonenden en de Krakeelakker lijkt alles nog lang niet opgelost. Er dreigt ook nog steeds een gigantische claim van de Krakeelakker aan de gemeente. Laat men die molensteen eerst maar eens definitief afleggen.

Tineke Franssen
Loosdrecht

Naschrift, toelichting:

Ria Hennis (DBW) sprak vandaag in een stuk van Hans van Keken over de aanstaande fusie met groot enthousiasme. Het samengaan zal de vorming van een krachtige, plaatselijk gewortelde partij een feit maken. "Al is er zowel bij hen als bij ons wat weerstand, maar we moeten duidelijk maken wat het grote belang is van samengaan." In het stuk haalt zij de misère aan rond de kleedruimte van de SV als voorbeeld waar een gefuseerd DB een grotere politieke rol zou kunnen spelen.

Tineke Franssen maakt deel uit van het afgetreden bestuur van DBL.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3