WIJDEMEERSE WEBKRANT
Parkeren: niet op de Stoep
's-Graveland, za 4 oktober 2008

Om de buitenspiegel te beschermen wordt op het Noordereinde op de stoep geparkeerd. Gevolg, rollators en kinderwagens kunnen er niet langs.

ingezonden brief

Er wordt veel geschreven over de verkeersoverlast op het Noordereinde/ Zuidereinde. Maar over de overlast die de bewoners daar zelf veroorzaken horen we weinig. Wat is het geval? Veel automobilisten blijken niet best te kunnen sturen, al helemaal niet als er geen lijnen op de weg staan. Dus bij tegemoetkomend verkeer sturen ze soms te veel de kant in en rijden dan de spiegels van geparkeerde auto’s er af. Dus wat doen de bewoners om dat te voorkomen : die parkeren hun auto half op de stoep. Met als gevolg dat er nog maar een doorgang van twee stoeptegels overblijft. Voldoende voor voetgangers. Maar mensen met een rolstoel, een rollator of een kinderwagen kunnen er niet meer door en worden gedwongen de drukke weg op te gaan met alle gevaar van dien.



Bewoners die vinden dat de parkeerhavens te smal zijn parkeren hun auto maar elders in de gemeente, maar niet op de stoep zoals op de foto te zien is. Ik hoop dat het gemeentebestuur en de politie er scherp op toe gaan zien dat er een onbelemmerde doorgang blijft voor de allerzwakste verkeersdeelnemers.

Johan van der Wolk
's-Graveland

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3