WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geloofwaardigheid politiek?
Ankeveen, do 2 oktober 2008

Willem de Leeuw uit Ankeveen begint als gevolg van de affaire SV sterk te twijfelen aan het waarheidsgehalte van uitspraken van het college van B en W.

Dossier SV 's-Graveland

ingezonden brief

Afgelopen dagen weer met verbazing kennis genomen waar volwassen mensen, die een gemeente moeten leiden, toe in staat zijn.

Vrijdag lees ik in de krant dat er op hoofdlijnen een akkoord is tussen de S.V. 's Graveland en de Gemeente Wijdemeren. In de gemeenteraad van j.l. donderdag heeft de heer Lorjé medegedeeld dat er op hoofdlijnen een akkoord is. Mooi dacht ik dan gaat er toch eindelijk iets gebeuren.

Zaterdag j.l. lees ik in de krant dat de S.V. 's Graveland niets weet van een akkoord op hoofdlijnen. De heer Lorjé blijkt weer een toneelstuk opgevoerd te hebben, of heeft een droom voor waar aangezien, maar alleen hij weet iets van een akkoord. De overige betrokken partijen schijnen van niets te weten.

Iets in mij zegt dat ik dit van de heer Lorjé eerder heb gehoord / gelezen, was het niet medio april / mei 2008 in dezelfde affaire?

Het spreekwoord luidt: "een ezel stoot zich geen twee keer aan de zelfde steen". Echter schijnt de heer Lorjé hier geen last van te hebben. Liegen blijkt in de gemeenteraad van Wijdemeren normaal te zijn geworden en tot als nog toe geaccepteerd te worden.

In dezelfde zaterdag editie van de Gooi en Eemlander lees ik 1 bladzijde verder dat de heer Lorjé op de begroting van de Gemeente Wijdemeren voor het komend jaar een tekort verwacht van een 2 miljoen euro. Toen ik dit las schoot ik in de lach en dacht bij mezelf zullen deze cijfers in hetzelfde toneelstuk tot stand gekomen zijn of zijn deze getallen wel ergens op gebaseerd? Het zal mij niets verwonderen als ik binnenkort hoor dat er een heel ander resultaat begroot is.

Wat mij betreft heeft de heer Lorjé al zijn geloofwaardigheid verloren. De afhandeling van de affaire S.V. 's Graveland doet mij eraan denken dat ik in een of andere bananenrepubliek leef. Ik dacht altijd dat een Gemeenteraad bestond uit capabele, eerlijke mensen die de belangen van de burgers vertegenwoordigen. Echter begin ik met de dag meer hier aan te twijfelen. Wellicht wordt het eens tijd voor de burgermeester, de heer D. Bijl, om orde op zaken te stellen binnen de organisatie. En er zorg voor te dragen dat de burgers van de Gemeente Wijdemeren de naar buiten gebrachte informatie weer als waar kunnen aannemen. Of zal dit alles niet nodig zijn en zal de heer Lorjé eindelijk wakker geschud zijn en zijn falen/leugens inzien en de hand in eigen boezem steken en gewoon zo snel mogelijk zelf opstappen. Wellicht kan zijn "secundant", mevrouw Schenkkan, hem hierbij een handje helpen en de heer Lorjé even een spiegel voorhouden en terug zetten op de aarde.

Willem de Leeuw
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4