WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vijfduizend in Nederhorst
Nederhorst den Berg , do 2 oktober 2008

Martin Vuyk uit de Horstermeer is een oplettende lezer. Er wonen geen duizend, maar vijfduizend mensen in Nederhorst den Berg.

In het stuk van WADW stelt Emile Bakker het volgende over de verkeeerstellingen die hoger uitvallen dan normaal vanwege de afsluiting op de N201 vanwege de bouw van een rotonde:

"Daar is op zich best wel wat op te zeggen, maar de ervaring leert echter dat er altijd wel ergens wegen zijn afgesloten voor onderhoud en dat het verkeer dan meestal wordt omgeleid via het toch al bomvolle Noorder- en Zuidereinde." reageert Bakker. Volgens hem kan dan hooguit sprake zijn van bestemmingsverkeer voor Nederhorst-den-Berg en daar wonen slechts een kleine duizend mensen.

ingezonden brief

"Mario Wouters kan niet tellen"

Dat zóu een conclusie kunnen zijn, wanneer je zijn bericht over de verkeerstellingen leest. Wanneer de wethouder hem wijst op het ongelukkige moment van tellen (de aanleg van de rotonde op de N201 noopt de mensen uit Nederhorst en Ankeveen om om te rijden over het Noorder,- en Zuidereinde) beweert hij dat er "slechts 1000 mensen" in Nederhorst wonen.

In werkelijkheid zijn het er ruim vijf keer zoveel, de invloed op die tellingen zijn dus wel degelijk significant. Ik ga er overigens niet van uit dat Mario niet kan tellen, ik hou het erop dat hij gewoon niet goed geïnformeerd is, bij deze rechtgezet.

Martin Vuyk
Nederhorst den Berg

Naschrift redactie:

Bij nog oplettender lezen blijkt het niet Mario Wouters, maar Emile Bakker te zijn die de telfout maakt.

Even over de duim. Ten tijde van de herindeling hadden 's-Graveland en Loosdrecht beiden ruim 9000 inwoners en Nederhorst den Berg 5000. Wijdemeren begon met circa 23.000 inwoners. Volgens de Staatscourant zijn er op dit moment 23.432 inwoners in Wijdemeren.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4