WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht wint met moeite
Loosdrecht, wo 1 oktober 2008

Wedstrijden tegen VVZ ´49 staan bij Loosdrecht nu niet bepaald positief in het geheugen. Over het algemeen heeft Loosdrecht het altijd lastig en delft geregeld het onderspit.

ingezonden bericht

Loosdrecht naar zwaarbevochten overwinning

Een uitzondering daargelaten met als ultieme hoogtepunt een overwinning in de eindfase binnengesleept die uiteindelijk de weg naar de eerste klasse inleidde. Maar dat is al weer even geleden en in de geschiedenis blijven hangen heeft geen enkele zin. Toch was Loosdrecht wel gewaarschuwd en had daarnaast ook nog eens wat recht te zetten naar aanleiding van de week eerder verloren wedstrijd. Loosdrecht startte daarom heel aardig aan de wedstrijd en was het eerste kwartier de bovenliggende ploeg maar gevaarlijk werd het nauwlijks. VVZ was dat ook niet maar scoorde wel. Eén van de spitsen van VVZ kon wel heel eenvoudig oprukken en van een meter of vijfentwintig uithalen en de 1-0 stond al op het bord.

Een domper die Loosdrecht maar moeilijk kon verwerken. Het vertrouwen ebde weg en voetballend ging er te veel mis. Ook nadat Loosdrecht de score toch op gelijke hoogte kon brengen nadat Marco Berkenbosch in het strapschopgebied naar de grond werd gewerkt en Eric Poortenaar van elf meter mocht aanleggen. Loosdrecht voetbalde simpelweg niet, ging mee in het opportunistische lange halen werk van VVZ en deed zichzelf daar schromelijk mee tekort. Want op de uitstekende grasmat was voetballen goed mogelijk. En juist dat moet Loosdrecht blijven doen want dan is het op zijn best. Het ontbrak aan vertrouwen en daarmee aan de juiste keuzes. En dan roep je de ellende over je af.

VVZ rook bloed en met het inbrengen van een andere spits voor de geblesseerd geraakte doelpuntenmaker ontstond er alleen maar meer gevaar. Met wat kunst en vliegwerk kon Loosdrecht op de been blijven en ook de tweede helft was dit het geval. Het hield stand en kwam in de loop van de tweede helft weer wat meer aan aanvallen toe. En met gevaar, een kopbal van de ingevallen Mohammed Mohamedi had een goal moeten zijn maar even later was het wel raak. Met een rake trap vanaf de rand van de zestien belandde de bal in de kruising. De voorsprong was zowaar een feit en met een minuut of tien te spelen leek een overwinning binnen handbereik.

Een aantal spannende minuten volgde. Zo spannend dat het een assistentje van VVZ wat te veel werd en het nodig vond om een bal richting de trainer van Loosdrecht te gooien welke met wat duw en trekwerk vanuit beide kampen werd opgevolgd. Geweldig getimed kun je wel zeggen want een aantal spelers van Loosdrecht zat er aardig doorheen en met de afkoelingsperiode, die de goed fluitende scheidsrechter Westra moest inlassen, konden deze even op adem komen. En zo konden de resterende te spelen minuten relatief eenvoudig uitgespeeld worden en was de overwinning een feit. Volgende week thuis tegen Argon. Aanvang half drie sportpark Hallinckveld.