WIJDEMEERSE WEBKRANT
Simone Lamsma in Khoef
Kortenhoef, wo 1 oktober 2008

Op 23 oktober a.s. opent Kunst aan de Dijk het seizoen 2008-2009 met Simone Lamsma, een unieke violiste, van wie wij nog veel zullen horen.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk presenteert:
Vioolwonder Simone Lamsma, Yurie Miura op piano

Op 23 oktober a.s. opent Kunst aan de Dijk het seizoen 2008-2009 met een unieke violiste, van wie wij nog veel zullen horen. Simone Lamsma is een van de opvallendste violisten van de nieuwe generatie. Ze wordt begeleid door Yurie Miura, een van de beste jonge pianistes in Japan. In het Oude Kerkje in Kortenhoef spelen zij werken van Stravinsky, Schubert, Saint-Saens en Ravel.

Simone Lamsma speelt al sinds haar vijfde. Als veertienjarige maakte ze haar solodebuut met het Noord Nederlands Orkest. Sindsdien trad ze op met een groot aantal orkesten in binnen- en buitenland. Ze werkte met vermaarde dirigenten zoals Sir Andrew Davis, Sir Neville Marriner, Yan Pascal Tortelier, Allin Vlasenko, Takuo Yuasa en Jaap van Zweden.

Grote prijzen

Simone is winnaar van een groot aantal toonaange-vende prijzen. Ze won de eerste prijs op het China Internationaal Vioolcon-cours 2005, het Benjamin Britten Internationaal Viool-concours 2004 en Oskar Back-concours 2003. In oktober 2007 werd Simone genomineerd voor een VSCD Klassieke Muziekprijs 2007 in de categorie Nieu-we Generatie Musici.


Simone Lamsma (foto Denis Ryan Kelly jr.)

Opnamen op CD

Verschillende recitals van Simone Lamsma zijn op CD vastgelegd. Haar debuut-cd (2006), waarop werken van Elgar zijn te horen, is heel goed ontvangen in binnen-en bui-tenland. Inmiddels heeft Simone een tweede CD voor Naxos opgenomen met vioolcon-certen van L.Spohr, in samenwerking met Patrick Gallois en Sinfonia Finlandia.

Yurie Miura

Yurie Miura is een van de meest eminente pianistes van haar generatie in Japan. Zij speelt al sinds haar derde piano. Haar concertcarrière begon toen ze als dertienjarige de eerste prijs won op de Gottingen International Chopin Competition. Yurie trad op in pres-tigieuze concertzalen in onder meer Frankrijk, Spanje, Polen, Engeland en Japan.

Programma

In Kortenhoef spelen Simone Lamsma en Yurie Miura werken van Stravinsky, Schubert, Saint-Saëns en Ravel.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 23 oktober 2008, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl
.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
15 gr.
windkr. 4