WIJDEMEERSE WEBKRANT
Afscheid van Markt Ankeveen
Ankeveen, wo 1 oktober 2008

Met ingang van 1 oktober verliest Ankeveen een vertrouwd gezicht op de zaterdagse weekmarkt. Kaasverkoper Sjaak Merkens uit Montfoort gaat het wat rustiger aan doen.

ingezonden bericht

Nieuwe ondernemer markt Ankeveen

Met ingang van 1 oktober verliest Ankeveen een vertrouwd gezicht op de zaterdagse weekmarkt. Kaasverkoper Sjaak Merkens uit Montfoort gaat het wat rustiger aan doen.

Sinds de oprichting van de markt in maart 2005 was Merkens van de partij. Sjaak stond zelf in Venlo, terwijl zijn vrouw Ellen of zijn ouders op de markt in Ankeveen stonden. Inmiddels zijn er twee kleine kinderen, en wordt het steeds drukker om beide markten te combineren. Twee weken geleden werd aan Bruisend Ankeveen, die de beheerder is van deze markt, meegedeeld dat zij Ankeveen gaan verlaten.

Bij het afscheid werd afgelopen zaterdag even stilgestaan in de koffietent op de markt. Er was een bos bloemen, en een door Jan Veenman getekende kaart van de Ankeveense Dammerkade, met daarop een aantal dankwoorden van vaste klanten. Namens het bestuur van Bruisend Ankeveen hield Jan van Ingen een kort afscheidswoord. Hij stond stil bij het feit dat Merkens een van de ondernemers van het eerste uur was, en dat Ankeveen zich heel gelukkig mocht prijzen dat direct vanaf de start een compleet food-aanbod geboden kon worden, waarvan kaasverkoper Merkens er dus een was.

Gelukkig blijven de marktbezoekers niet met lege handen achter. Merkens heeft gezorgd voor een opvolger, Kees de Jong, die met hetzelfde assortiment en dezelfde kwaliteit de opengevallen plek zal innemen.

Overigens is men in Ankeveen nog steeds op zoek naar een poelier. Sinds het vertrek van Bert Nap een maand geleden is deze plek nog niet ingevuld. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Tiny Beemsterboer, 035-6561517.

Bruisend Ankeveen
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
15 gr.
windkr. 4