WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen eelt op de Ziel
Kortenhoef, do 27 november 2008

Ben Steenvoorden, PvdA raadslid, reageert op de ingezonden brief van Cor Koster waarin deze stelt dat wethouders eelt op hun ziel moeten hebben.

ingezonden brief

Geachte heer Koster

Een selectiecommissie die niet verder komt als de door u genoemde vragen (inclusief de vraag of men eelt op zijn ziel heeft) is wat mij betreft niet geschikt voor haar functie.

Tevens deel ik uw conclusie niet dat gevoelige types ongeschikt zijn voor de functie van wethouder. Mensen met eelt op hun ziel zijn absoluut geen garantie voor succes.

Het maakt mij niet uit of men als wethouder wel of geen eelt op zijn ziel heeft. Veel belangrijker is het of men kan communiceren (luisteren, open staan voor kritiek e.d.) en beleid kan ontwikkelen/uitvoeren.
Hoewel ik ten aanzien van de heer Lorjé niet enthousiast ben over zijn communicatieve vaardigheden realiseer ik me ook dat hij, bijvoorbeeld in het dossier 'kleedkamers s.v.'s Graveland', niet of nauwelijks gesteund werd door een duidelijk beleid. Dat maakte zijn taak er niet makkelijker op. Want wat en hoe moet je iets verdedigen? Dat valt niet mee. Dan mag je nog zo'n dikke laag eelt op je ziel hebben maar die strijd verlies je in de meeste gevallen. Wellicht heeft de heer Lorjé wel teveel eelt op zijn ziel en was een iets 'gevoeligere opstelling' in bovengenoemde zaak beter geweest.

Gevoeligheid kost dus niet altijd (wacht) geld, maar kan ook veel moois opleveren en een hoop (ellende) besparen. Dat lijkt me een mooie afsluiting zo vlak voor de decembermaand.

Een gevoelige feestmaand toegewenst.

Ben Steenvoorden
Raadslid PvdA
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
motregen
8 gr.
windkr. 2