WIJDEMEERSE WEBKRANT
Open brief ASV aan VVD
Ankeveen, wo 26 november 2008

De voorzitters van de afdelingen voetbal, handbal en pétanque van de Ankeveense Sportvereniging (ASV) schreven een opvallende open brief aan de VVD.

De brief staat vandaag in de WieWatWaar. In de brief reageren de drie voorzitters op het voorstel van VVD raadslid Michiel van Balen om de ASV op te heffen en zo € 27.000 te besparen. Zij hadden dat gelezen in het verslag van de begrotingsbehandeling van de hand van Herman Stuijver in de WWW van vorige week.


Michiel van Balen (VVD)

Losse flodder

De ASV noemt het voorstel van Van Balen een losse flodder die niet serieus genomen kan worden. "De Politiek en vooral de VVD bewijst zichzelf hiermee geen goede dienst." :schrijven de heren W. de Jong (voetbal), G. Aldershoff (handbal) en B. Berends (pétanque). In de brief wordt begrip getoond voor het feit dat Wijdemeren het financiëel niet gemakkelijk heeft. Ook, opmerkelijk, schrijven de heren dat zij begrijpen dat de sportvelden "een gewild object zijn voor projectontwikkeling".

Leefbaarheid

Zij wijzen erop dat sport een belangrijk onderdeel is van de leefbaarheid in de verschillende kernen. Ook stellen zij dat juist de Ankeveense saamhorigheid er altijd voor zorgt dat er met weinig publiek geld veel bereikt wordt.

Onlangs was het college op werkbezoek bij de ASV. In navolging daarvan nodigt de ASV ook de VVD fractie uit om eens op bezoek te komen en zelf te zien wat er voor mooie dingen er bereikt kunnen worden met een "zeer beperkte hoeveelheid publiek geld".

Consistent

Het voorstel van Michiel van Balen is consistent met zijn eerdere stellingname in de kwestie van de SV 's-Graveland. In het laatste raadsdebat over de kleedruimte van die vereniging op 30 oktober was Van Balen woordvoerder namens de VVD. Hij pleitte er toen voor om de SV aanzienlijk meer te laten bijdragen aan de kleedruimte. Uiteindelijk stemde de VVD fractie als enige tegen het collegevoorstel (mede van de eigen wethouder).

bron
WWW
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 2