WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wethouders te gevoelig?
Nederhorst den Berg, wo 26 november 2008

Waarom treden de Wijdemeerse wethouders achter elkaar af? Dat vraagt Cor Koster uit Nederhorst den Berg zich af. Zijn ze te gevoelig?

ingezonden brief

Gevoelig

Eerst Wim Neef die plotseling de handdoek in de ring gooit. Nu Wim Lorjé die het niet meer ziet zitten... Wat is er toch met het Wijdemeerse wethouderschap?

Het zal toch niks met de voornaam te maken hebben? Is het wethouderschap nou echt zo'n hondenbaan? Of hebben we toevallig wethouders gekregen die te gevoelig zijn voor deze wereld? Te sensitief?

De redacteur van de WWK vraagt zich af of de gemeente Wijdemeren in haar persbericht de media de schuld geeft van het aftreden van wéér een wethouder. Dat is vast niet het geval. Het persbericht doelde vermoedelijk op de negatieve dingen die er over Lorjé gezegd zijn, met name door schrijvers van ingezonden brieven, die - inderdaad - ook in de WWK gepubliceerd zijn. Maar dat is niet meer dan terecht. Dat is één van de functies van de pers: uiting geven aan het ongenoegen van het volk.

Binnenkort beginnen de politieke partijen weer met het zoeken van kandidaten voor de eerstvolgende verkiezingen voor de gemeenteraad. Eén van de vragen van de selectiecommissie is altijd: "Stel, dat u gevraagd wordt wethouder te worden. Wat zegt u dan? Kunt u dat? Wilt u dat?" Vanaf nu moet daar een vraag aan toegevoegd worden: "Heeft u voldoende eelt op uw ziel? Want als u een gevoelig type bent, dan hebben we niks aan u. Dan kost u de burgers alleen maar een heleboel aan wachtgeld."

Cor Koster
Nederhorst den Berg

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 2