WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sinterklaas in Ankeveen
Ankeveen, zo 23 november 2008

Ankeveen: Koud en sneeuw en een hoop kinderen met ouders staan te wachten, maar geen Sinterklaas in de wijde omtrek te zien.

ingezonden bericht

Sinterklaasintocht Ankeveen
Pieten de weg kwijt en Sinterklaas slaapt in kerk

22 november 2008 . 14.00 uur in Ankeveen: Koud en sneeuw en een hoop kinderen met ouders staan te wachten, maar geen Sinterklaas in de wijde omtrek te zien.

Wel komen er allemaal Pieten van verschillende kanten aan; een Piet op de step, één op skates, met de scooter, met paard en wagen, op een shovel, te paard en er kwam zelfs een Piet met de taxi!. Allemaal waren ze op zoek naar nummer 21, want hier moesten zich melden van Sinterklaas en welke Piet als eerste was, had gewonnen. Maar de ene Piet had een Pech-Pech navigatiesysteem, de ander een Dom-Dom, een Weg-Weg, een Stom-Stom enzovoort. Maar gelukkig konden de kinderen in Ankeveen goed helpen, die wisten precies dat nr 21 de kerk was. Maar waar was Sinterklaas dan?

Waar is Sinterklaas?

Een luid gesnurk klonk uit de kerk. De Pieten en kinderen gingen met z'n allen even een kijkje nemen in de kerk en wie vonden ze daar? Sinterklaas!!! Hij lag heerlijk te slapen in een mooi bed en de Hoofdpiet zat heerlijk een krantje te lezen! Ze waren midden in de nacht aangekomen en hadden besloten in de kerk te overnachten in afwachting van alle andere Pieten. Sinterklaas was dus als eerste en had de wedstrijd gewonnen.

Giga-Sinterklaasfeest

Na het zingen van Sinterklaasliedjes en het welkomstwoord van de Burgemeester, namen de kinderen de Pieten mee aan de hand om hun de weg naar 't Wapen van Ankeveen te wijzen voor het Sinterklaasfeest. Sinterklaas nam even de tijd voor een rondrit door Ankeveen voordat hij zich op het Sinterklaasfeest melde. Een paar kinderen mochten even bij Sinterklaas komen en mevrouw Linda las een spannend verhaal voor over het Vergeten Pietje. Uiteraard hebben we nog gedanst en hebben de Pieten hun kunstjes laten zien. Het was weer een hele gezellige en spannende middag.

Bedankt!

De Sinterklaasintocht werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door 't Wapen van Ankeveen, Supermarkt Golff Hilversumse Meent, Hoveniersbedrijf Gé Leurs, Tien over Rood, Rabobank Hilversum Vecht en Plassen, Schildersbedrijf Jan Grijpink, Harrit Automatiseringen, Fanfare De Vriendschapskring, Parochie St. Martinuskerk, Familie Swart, Familie Kemphorst, SOFA en Vrienden van Sint. Allemaal bedankt voor jullie ondersteuning!

Een fijne pakjesavond en tot volgend jaar!
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
1 gr.
windkr. 5