WIJDEMEERSE WEBKRANT
Correspondent in DC
Washington, wo 5 november 2008

Vanochtend ontwaarden wij op TV Kortenhoever Freek van den Brand in Washinton DC. Hij beantwoordde onze oproep met een ooggetuige verslag.


Freek van den Brand in actie bij de Drie Dorpenloop.

ingezonden brief

Beste Rik,

Ontwakend na een historische nacht in DC, waar tot in de vroege uren werd feest gevierd, kan ik je vertellen dat de stemming nog steeds "electric" te noemen is.

In het zeer prestigieuse Occidental Restaurant, op steenworp afstand van het Witte Huis, vanwaar gisteren verslag werd gedaan van Obama's overwinning, drongen rond middernacht de geluiden door van overwinning die alleen vergelijkbaar waren met het behalen van de Europacup in 1988.

Ook in het restaurant, waar ongetwijfeld menig belangrijke beslissing genomen is, die ons allen heeft beinvloed, begon bij de aanwezigen het besef te ontstaan dat Obama de komende vier jaren als president zal gaan regeren.

Tussen en met landgenoten van allerlei pluimage: ex pats, USA deskundigen waaronder een vroegere toezichthouder bij de wereldbank, studenten van de School voor Jounalistiek en de Hogere Hotelschool in Maastricht, werd de overwinning tot in de zeer vroege uren van 5 november uitbundig gevierd.

Ook in de keuken en achter de bar werd uitbundig meegefeest met de voor 98% Obama aanhangers en zat er voor de twee John McCain aanhangers, één Amerikaan en ikzelf niets anders op dan het glas te heffen en alvast vooruit te kijken naar 2012.

Groet vanuit DC,

Freek van den Brand
Washington

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2