WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nesciolezing 16-11
Kortenhoef, wo 5 november 2008

Op zondag 16 november geeft Dr. Tzvi Marx een lezing in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Zondag 16 november
Nescio-lezing annex Koffieconcert

Op zondag 16 november geeft Dr. Tzvi Marx, rabbijn, een lezing met de titel “Joodse visie op eeuwig leven” in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

“Eeuwig leven” – “haje olam” , heeft meer met het hedendaagse leven in deze wereld te doen, dan wat zou blijken ,alsof het over een ander, eeuwig bestaan gaat. Hoe kan het concept van het eeuwig leven de normen van deze wereld beïnvloeden?

Hoe het Jodendom daarover denkt, is het onderwerp van de lezing. Wanneer we kennis nemen van de meningsverschillen hierover tussen bv. Maimonides en Nachmande ( 12de eeuwse Joodse rabbijnen/Talmudisten/theologen) zal duidelijk worden, dat er meer dan één manier is om hierover te denken.


Dr. Tzvi Marx

Tzvi Marx werd geboren in Frankrijk, is opgegroeid in New York, woonde in Jeruzalem en is sinds 1996 in Nederland. Hij is freelance publicist over het Jodendom, docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aan de Hogeschool Windesheim. Tevens is hij redacteur van het blad Tenachon van de Folkertsma Stichting voor Talmudica, auteur van “Disability in Jewish Law” (2002) en actief in interreligieuze zaken. Tzvi Marx is gepromoveerd aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht en gewijd als rabbijn bij de Yeshiva University, New Yok.

Concert

Roeland van de Sande, vleugel en Machteld van de Putte, zang.

Roeland van de Sande (1962) studeerde klassiek piano aan het Utrechts Conservatorium bij Robert Groslot en Alexander Warenberg en kamermuziek bij Eli Goren. Tevens had hij lessen improvisatie bij Bert van den Brink. Nu is hij als uitvoerend musicus actief in zowel de klassieke als de lichte muziek. Roeland speelt in verschillende kamermuziekbezettingen, met een voorkeur voor zangbegeleiding. Ook is hij pianist van het leerlingenkoor van de Stichtse Vrije School in Zeist. Als pianodocent heeft hij een privé praktijk en is verbonden aan de Amersfoortse muziekschool, waar hij ooit zelf zijn eerste lessen genoot bij Wim Franken.

Machteld van de Putte begon haar studie solozang aan de Hogeschool voor de Kunsten ,Faculteit Muziek , bij Maria Acda en Meinard Kraak. Ze vervolgde haar zangstudie aan het Kon. Conservatorium Den Haag bij Diane Forlano en Gerda Zelm. In 200 behaalde zij het diploma Solozang Klassiek. Momenteel wordt zij gecoached door Lucia Meeuwsen. Machteld van de Putte zong o.a. in de Ned. Bachvereniging, Cappella Amsterdam, het Kamerkoor Nieuwe Muziek en bij Buffo Operamakers. Recentelijk had zij optredens met het Bachkoor Holland, Cappella Frisae, Cappella Isalana en Ribatutta. Zij is als freelancer werkzaam en verzorgt liedrecitals met begeleiding van pianist/ luitist met een repertoire dat reikt van de vroege Barok tot hedendaagse composities.

Zij brengen - naast twee liederen uit de Joodse traditie- liederen ten gehore van: Caccini, Grovlez, Poulenc, Ravel, Barber en Bernstein.

Aanvang : 11.00 uur Toegangsprijs : € 6,00
Plaats : Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef

Programma OSG

  • Zaterdag 20 dec. 16.00 uur: Christmas Carols door het Westerkerstkoor o.l.v. Jos Smits.
  • Kerstnacht 24 dec. 22.00 uur: Kerstnachtdienst met Jacobine Geel; Jos Smits piano, Westerkerstkoor, zang.
  • Zondag 28 dec. 11.00 uur: Videofilm Jan Ros over het leven van Jezus. “In titels gevangen”
  • Nescio-lezing: 18 jan. door Muriël de Beer (kunsthistorica) over “Eeuwig leven in de kunst”. Edward Maatjes, piano.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2