WIJDEMEERSE WEBKRANT
OZB: Pavlov reactie
Kortenhoef, ma 3 november 2008

Celia Jansen uit Kortenhoef vindt dat de gemeente de hand in eigen boezem moet steken in plaats van teveel betaald geld af te trekken van de OZB verhoging en zo mooi weer te spelen.

ingezonden brief

Het wordt bijkans een Pavlov-reactie van de gemeente om tekorten neer te leggen bij de burger in plaats van de tekortkomingen in het beleid bij zichzelf te zoeken. Eerst een teveel aan afvalstoffenheffing opleggen om die daarna, als een sigaar uit eigen doos, weer te verrekenen en net te doen of de OZB 'maar' met 2% stijgt? Ik snap al die gelatenheid van burgers ook niet zo goed. Ik heb al twee keer bezwaar moeten maken tegen de OZB, de eerste keer met succes, de tweede keer heb ik bot gevangen. Lekker, een hogere OZB, de huizenprijzen dalen, wat kan het schelen. Wie zei er ook alweer dat de OZB marktconform was?

Ook elders zie je dit soort gedrag van (semi) overheden: teveel (!) kasgelden en dus maar tegen hoge rente hijgend naar het buitenland. De gevolgen kennen we inmiddels. De GAD die papierbakken gaat uitdelen zonder dat veel mensen hierop zitten te wachten. Ik hou die sticker maar even paraat om de bak weer retour te zenden. De verenigingen blijven toch gewoon ophalen? Bij de provincie hoef je waarschijnlijk ook niet aan te komen; die hebben nu wel andere dingen aan hun hoofd.

Het is wel een goed idee om burgers veel meer de gelegenheid te geven een stukje openbaar groen voor hun huis bij te houden. Maar dan moeten eerst de hondenbezitters de drollen van hun hond weer mee naar huis nemen.

Celia Jansen
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2