WIJDEMEERSE WEBKRANT
Let op uw Saeck
's-Graveland, di 29 juli 2008

Frans van Loenen uit 's-Graveland heeft geen vertrouwen in de politiek. Hij roept de raadsleden op om hun taak serieus te nemen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden bericht

Politiek

Politiek heeft te maken met overheidsbestuur. We weten het allemaal. De overheid wordt daarom ook vaak "de politiek" genoemd. Dat weten we ook allemaal. Maar dat is alleen maar een eerste betekenis van het woord. Het woord.

"Politiek" staat intussen ook voor het voeren van een dubbele agenda. Of, als u wilt, het voeren van een dubbele moraal. Dus aardig zijn in je gezicht en dan als je weg bent weer lekker toch doen wat je zelf wilt, zonder verdere aandacht voor het voorgaande. We kennen het allemaal, want het komt dagelijks voor. Tegen u, tegen mij , tegen iedereen. We kunnen er allemaal een boek over schrijven. Onbetrouwbaarheid in haar opperste vorm ! Wat denkt u bijvoorbeeld van de volgende gebeurtenissen:

In 's Graveland wordt heftig actie gevoerd door werkaandeweg.nu om de prachtige historische bomen aan het Noordereinde te behouden. En om de steeds groeiende verkeersstroom over het traject Noordereinde/Zuidereinde te beperken. De actie wordt ondersteund met meer dan 180 handtekeningen, 100% van de bewoners aan het Noordereinde en door é én van de aanwonenden met de inzet en aanvang van een gang naar de rechter. Aan de nieuwe wethouder mevrouw Van Henten Meijer wordt op 09 juli 2008 een "zienswijze" en een petitie aangeboden alsmede een gele bezem . De bedoeling is niet symbolisch. Er moet nu maar eens worden schoongeveegd. De ontvangst door mevrouw de wethouder is allerhartelijkst en charmant. Zou de protest actie dan toch gehoor gaan vinden bij het gemeentebestuur en leiden tot wijziging van de plannen ?

Dan heeft u zeker de tweewekelijkse uitgave van de gemeente Wijdemeren van 09 juli 2008 niet gelezen. Jawel, dezelfde dag . In de rubriek officiële bekendmakingen onder de rubriek "overig" staat een grenscorrectie ter inzage gemeld. De sportvelden aan de Berensteinseweg worden (zijn) geruild met Hilversum tegen het gemeentehuis voorheen Knorr. Jawel, u heeft nog enkele weken voor het indienen van een zienswijze en eventueel bezwaar. Maar intussen is het lekker toch al gebeurd. Via de "sportvelden" heeft Hilversum uitbreiding met een uitgang voor haar industrie terrein door 's Graveland. En waar moet dat nieuwe zware vracht verkeer dan naartoe ? Dat kunt u natuurlijk wel bedenken ! Er is al een uitweg via de provinciale weg (geen beschermd dorpsgezicht) langs de roeivereniging /jachthaven waar verder niemand woont. Maar ten gevolge van deze ruil gaat het in ieder geval ook komen via het traject Zuidereinde/Noordereinde. Nog grotere aanfluiting voor een beschermd dorpsgezicht is niet denkbaar !

En heeft u trouwens ons nieuwe gemeentehuis (Knorr) al eens bekeken. Heeft u al eens uitgerekend hoeveel vierkante meter er per medewerker/ster daar beschikbaar is ? Nog een geluk dat niemand zich tot heden heeft gemeld met acuut ruimtevrees. Waarom worden de terreinen aan de Berensteinseweg niet gebruikt voor een nieuw gemeentehuis Wijdemeren. Dan kan het dorpskarakter worden behouden (dat is immers de wettelijk taak van het bestuur) en zijn de inwoners van Wijdemeren niet méér dan een miljoen euro per jaar kwijt aan huur. Voor dat geld kun je toch een aardig gemeentehuis bouwen. Als het tenminste niet allemaal zo hoogdravend wordt gedaan. Wat zou u ervan zeggen als dat eens hetzelfde wordt benaderd als de bouw van een nieuw bejaardenhuis in 's Graveland. Daar doen gewoon containers toch ook al jaren "goede dienst". En daar moeten mensen dan in wonen. U heeft nog enkele weken om een zienswijze in te leveren.

Dan zou het aannemelijk zijn dat de gemeente haar inwoners serieus neemt in hun eis om het beschermd Noordereinde/Zuidereinde te behouden. Dan zou het aanvaardbaar zijn als de wethouder allerhartelijkst en charmant een nieuwe bezem in ontvangst neemt. Maar misschien bedrijft de wethouder ook nu "POLITIEK". Werden deze verwerpelijke plannen al heel erg lang binnen de kamertjes bekokstoofd ? En mocht u al die tijd niks weten ? Politiek !

Het werd in Holland jaren geleden al geschreven: " Burgers, let op Uw saak ! " .

Raadsleden neemt uw taak eens serieus !

Frans van Loenen
's-Graveland

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
25 gr.
windkr. 2