WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oude Herberg: Kortenhoeve
Kortenhoef, ma 28 juli 2008

Er is lang heen een weer gepraat tussen aanwonenden en de gemeente over de nieuwbouw op de plek van de Oude Herberg. Er gaat nu iets gebeuren.

Op zaterdag 9 augustus gaat de verkoop van de appartementen aan de Kerklaan 20 te Kortenhoef van start! De verkoop wordt gedaan door makelaardij De Witte Raaf aan het Noordereinde in 's-Graveland. Vanaf 1 augustus zal de informatie beschikbaar zijn bij de makelaar en op de website.

De Oude Herberg was een hotel tot midden jaren negentig. In december 1997 werd het voormalie hotel omgevoermd tot een asielzoekerscentrum. Eind 2002 ging het AZC dicht, omdat het aantal asielzoekers af nam. Vanaf dat moment staat het al leeg en verloedert het. Over de plannen voor die plek is flink gesteggeld tussen aanwonenden en het gemeentebestuur. Ook wees de raadscommissie in eerste instantie de plannen af.

Op 13 december werd er al wat van het gebouw gesloopt, maar dat stopte snel weer.

De Kortenhoeve

Aanwonende Henk Kreunen zag dat er een spandoek geplaatst werd op het pand, dat in zijn nieuwe gedaante "De Kortenhoeve" gaat heten. Hij stuurde een foto van dat gedenkwaardige moment.

bron
WWK
foto
ingezonden
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
31 gr.
windkr. 2