WIJDEMEERSE WEBKRANT
KAN Jongeren naar Sydney
Wijdemeren, zo 6 juli 2008

Op 5 juli zijn een elftal jongeren uit de KAN parochies (Kortenhoef-Ankeveen-Nederhorst) vertrokken naar de Wereld Jongeren Dagen in Sydney.

ingezonden bericht

KAN Jongeren naar Sydney

Ook vanuit Gooi & Vechtstreek zijn jonge pelgrims onderweg naar Sydney!

Op 5 juli zijn een elftal jongeren uit de KAN parochies (Kortenhoef-Ankeveen-Nederhorst) vertrokken naar de Wereld Jongeren Dagen in Sydney. De jongeren maken deel uit van de KAN 't FF jongerengroep. Maandenlang hebben ze er naar toegeleefd. Onder begeleiding van Wil van Erp hebben ze met de gehele KAN 't FF groep een flink deel van hun reis middels allerlei acties weten te bekostigen. De komende drie weken verblijven ze in en rond Sydney. Ze zullen daar niet alleen zijn... Uit de hele wereld worden een kleine 250.000 jongeren verwacht. Op Schiphol werd de groep uitgezwaaid door de bisschop van Haarlem, Mgr Punt. Hij kwam de KAN't FFers  nog even een hart onder de riem steken en wenste ze een goede en inspirerende reis naar de Wereld Jongerendagen.

Uitnodiging

In 1984 nodigde paus Johannes Paulus II de jongeren van de hele wereld uit naar Rome te komen om het internationale jubileum van de jeugd te vieren. Vanaf dat moment keren de Wereldjongerendagen jaarlijks terug. Om de 2 à 3 jaar worden de Wereldjongerendagen internationaal met een groots evenement gevierd, in de tussenliggende jaren worden deze dagen op diocesaan niveau gevierd. De mondiale ontmoetingen van katholieke jongeren met de paus vinden steeds in een ander gastland plaats en waar mogelijk roulerend per continent. Na Rome, Buenos Aires, Santiago de Compostela, Czestochowa, Denver, Manilla, Parijs, weer Rome, Toronto en Keulen is nu het Australische Sydney aan de beurt.

We wachten met spanning op de eerste verhalen!

Met vriendelijke groet,

Rob de Sain
Kortenhoef

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 2