WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pleidooi voor Rondweg
's-Graveland, do 3 juli 2008

Jan Uiterwijk uit 's-Graveland vecht al vele, vele jaren tegen het verkeer voor zijn deur. Hij schreef een open brief.

ingezonden brief

Noordereinde en verder

Even een aanvulling voor onze Gemeenteraad op het Noordereinde-plan:

Het is de Romeinse Senaat 150 jaar vóor Christus al gelukt Rome te ontdoen van een groot, schijnbaar onoplosbaar probleem: CARTHAGO !  's-Graveland heeft óok zo'n groot probleem: Dóorgaand Provinvciaal Verkeer !  

Hoe loste de Romeinse Senaat hun probleem op ?  Door het als EERSTE PRIORITEIT op de agenda ter plaatsen!  Senator Cato den Oude zette het telkens weer boven aan de Senaatsagenda en de Senaat vocht er voor: keihard!

Dat kan onze Gemeenteraad natuurlijk ook!  Het Doorgaande Provinciale Verkeer behoort niet door ons Dorp te gaan maar over de Rondweg, zoals overal in  Europa!

Ons Gemeentebestuur zélf heeft ons Woondorp onderdeel gemaakt van het Provinciale Wegennet: - ... beleid jegens bewoners ? -. Dit móet hersteld worden!

Onze Wethouder heeft gezegd dat de Westelijke Rondweg mogelijk is. Het is niet meer dan behoorlijk dat die Rondweg er komt. Ook onze bedrijven zullen baat hebben bij goede verbinding met de Provinciale wegen!

Raad van Wijdemeren: alstublieft, gaat Uw gang! Verknoei geen millioenen aan nóg meer zogenaamd "doorstromen" van lawaai en stank door ons Woondorp!! Repareer desnoods het asfalt hier en daar, maar vécht voor de Westelijke Rondweg!  

Wie is de gezond denkende Cato in onze Gemeenteraad?  Of zit er een Cato in het College van B. & W.? Ceterum censeo......!

Jan Uiterwijk
's-Graveland

Naschrift redactie:

Cato eindigde elk debat, over welk onderwerp dan ook, met de zin: "En overigens ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden." Het lukte hem. Carthago werd verwoest.

Wij nemen aan dat de vergelijking met Cato daar ophoudt. Jan Uiterwijk zal niet bedoelen: "En overigens ben ik van mening dat het Zuidereinde verwoest moet worden." :-))

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4