WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sponsors voor Schoolschaak
Wijdemeren, do 3 juli 2008

Patrick Kreuning, de motor achter het schoolschaaktoernooi in Wijdemeren zoekt sponsors. Voor slechts twintig euro steunt u de schakertjes.

ingezonden bericht

Schoolschaak Wijdemeren zoekt Sponsors

Reeds ben ik een flink aantal bedrijven in 's Graveland, Kortenhoef en Loosdrecht langs geweest voor sponsoren voor het aankomende vierde schoolschaaktoernooi.

Een toernooi waarbij 4-man sterke teams van diverse scholen tegen elkaar strijden voor 1 of 2 plaatsen (afhankelijk van het aantal deelnemende teams, vorig jaar kregen we op het allerlaatste moment nog een wildcard voor een tweede team, maar het tweede team van het gemeentelijke kampioenschap was toen verhinderd) in de regionale strijd.

De kans dat er dit jaar twee teams worden uitgenodigd is redelijk groot, zeker wanneer de groei van het toernooi doorzet. De allerbeste teams van de Stichts-Gooise schaakbond (een gebied van Wijdemeren, via Loenen en Utrecht naar Gorinchem in het zuiden en tot aan Putten en Barneveld in het oosten) gaan vervolgens weer door naar de landelijke finale.

Inmiddels zijn in Kortenhoef en 's Graveland 3 sponsors gevonden, 1 sponsor per school lijkt mij als organisator voldoende. In Loosdrecht kon ik helaas pas 1 sponsor noteren, misschien mede doordat ik met het feit zit dat een sponsor wel liefst op een of andere manier aan de jeugd is gerelateerd, een schilderswinkel kan de verf voor een kinderkamer leveren, een bakker kan brood voor de groei en gezondheid leveren etc. En uiteraard kan ik nog wel verder speuren in Kortenhoef en 's Graveland, mijn bekendheid in dit dorp zal er mede toe bijdragen dat ik zat sponsoren vind, maar juist omdat alle dorpen binnen de Wijdemeren mee mogen doen wil ik dit proberen te spreiden en het toernooi van ons allemaal te maken.

Ik moet nog wel op bezoek bij de Ankeveense en Nederhorster bedrijven, maar door een megadruk programma heb ik daar helaas nog geen tijd voor gehad. In Loosdrecht zoek ik ook nog 4 bedrijven die 20 euro willen sponsoren, een luttel bedrag waar u diverse kinderen een groot plezier mee doet. Wat krijgt u daarvoor terug? Er komt een boekje waarin een advertentie van uw bedrijf wordt geplaatst, dat ook aan u zal worden gezonden of uitgereikt. Daarnaast wordt u vermeld in de artikelen over het schoolschaak in de Wijdemeerse Webkrant en de lokale bladen. Ik zal ook proberen de Gooi en Eembode te bereiken, wie weet ook de Gooi en Eemlander.

Volop publiciteit voor uw bedrijf dus. Ik hoop dan ook spoedig van bedrijven uit Nederhorst, Loosdrecht en Ankeveen te horen dat ze ja zeggen tegen een toernooi dat voor de hele gemeente georganiseerd wordt. Helaas kan ik niet toezeggen dat alle scholen deelnemen, al zie ik het toernooi wel jaarlijks groeien met minstens een nieuwe school. En wie weet heeft u zelf ook kinderen die graag schaken of het beter willen leren. ook voor schaaklessen moet u bij ondergetekende zijn, dit wordt gezien mijn werk wel in de avonduren.

De reden dat ik voortaan met sponsoren wil gaan werken is deels doordat de organisatorische kosten stijgen, deels om de scholen die er geen geld voor beschikbaar hebben of willen stellen over de streep te trekken en het evenement op die manier zo laagdrempelig mogelijk aan te kunnen bieden aan de scholen.

Zeg ja tegen het Wijdemeerse schoolschaak, een evenement waarop straks de hele gemeente trots kan zijn, zeker wanneer we door de eerste voorronde komen, wat in 2007 maar een haartje scheelde. Diverse schakertjes uit Kortenhoef/'s Graveland en Ankeveen zitten in elk geval op les bij HSG in Hilversum, hoe dat met Loosdrecht zit weet ik niet, ik vermoed dat er ook een paar Nederhorster talentjes wekelijks de lessen in Weesp volgen.

Steunt u hen? Wilt u sponsor worden, mail of bel 's avonds Pkreuning at orange.nl of 035-8795195. Ik hoop spoedig van u te horen.

Hoogachtend,

P. Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4