WIJDEMEERSE WEBKRANT
Doerak voor Abrona
Oud Loosdrecht , do 3 juli 2008

Op 26 juni werd bij Abrona Robberse Eiland een Doerak te water gelaten. De boot is geschonken aan de instelling en afgelopen winter helemaal opgeknapt.

Video van de Opening van Abrona Robberse Eiland op 17 mei 2006.

persbericht

Doerak te water bij Abrona Robberse Eiland

In 2007 hebben de cliënten van Abrona Robberse Eiland van een gulle gever een bootje (een Doerak) gekregen. Bouke Meijlink, een van de vrijwilligers, had dit geregeld.

De hele winter is er verf afgekrabd, geschuurd en geverfd door cliënten en begeleiding van de boten-groengroep. Frans, ook een vrijwilliger, heeft alle technische aanpassingen voor zijn rekening genomen. Soms was het voor de cliënten best zwaar en frustrerend om weer te moeten krabben en schuren. Maar al het harde werken heeft wel zijn vruchten afgeworpen.

Op vrijdag 26 juni was het dan eindelijk zover! Met een enorme mobiele kraan is de Doerak eerst dichter bij het water gezet. Vervolgens is hij over de struiken en precies naast het appartement te water gegaan! Cliënten en begeleiders stonden te kijken, te filmen en foto's te maken van dit spektakel! De Doerak heeft de naam 'Schavuit' meegekregen, bedacht door Bouke.

Volgende week wordt de Schavuit door de bewoners van Robberse Eiland gedoopt met champagne en taart. De Schavuit is bedoeld voor de cliënten van Robberse EIland die zelf geen bootje hebben. Het is geweldig dat iedereen, die op deze unieke locatie woont, nu het water op kan. Maar eerst zal de begeleiding getraind worden in het varen met de Schavuit. En dan....ligt er een mooie zomer voor de boeg. Er kunnen 15 mensen op de boot. Laat de zomer maar komen!

Over Abrona

Abrona is een innovatieve christelijke organisatie die gespecialiseerd is in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Respectvol met elkaar omgaan vormt de basis. Wij bieden wonen, werken, logeren, dagopvang, maaltijden en thuishulp. Als betrokken zorgorganisatie zien wij vaak dat mensen met een verstandelijke beperking verrassend goed zinvolle functies in de maatschappij kunnen vervullen. Abrona is daarom actief op het gebied van bedrijfsmatige projecten waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken. Abrona beschikt onder andere over een hotel, diverse restaurants, een winkel en een kunstuitleen. De woonvoorzieningen, dagbestedingscentra en bedrijfsmatige projecten van Abrona zijn gevestigd in de hele provincie Utrecht. (En Noord-Holland... Redactie WWK.)

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4