WIJDEMEERSE WEBKRANT
Steun voor Dorpsplein
Kortenhoef, do 3 juli 2008

Het comité dat ijvert voor de aanleg van een dorpsplein in Kortenhoef overhandigde gisteren 800 handtekeningen aan burgemeester Don Bijl.


V.l.n.r. Ties Hagen, Bob Colijn en Freek Visser.
(Met dank voor de foto aan Herman Stuijver.)

Op 1 oktober vorig jaar presenteerde PvdA-raadslid Ben Steenvoorden een plan om aan de Parklaan in Kortenhoef, tussen de Van Heumenhof en de scholen aan de ene kant en Oudergaard aan de andere kant, een dorpsplein te realiseren. Zijn initiatief werd opgepakt door een comité onder voorzitterschap van oud-wethouder Ties Hagen.

In maart van dit jaar ontstond enige commotie, omdat het comité aan de gang was gegaan in de veronderstelling dat de gemeente de aanloopkosten voor haar rekening zou nemen. Het college had per brief op 18 februari laten weten dat dat niet zo was. Op 19 april sprak voorzitter Ties Hagen in bij de gemeenteraad, het geen resulteerde in steun voor verkenning van de mogelijkheden voor de realisering van het dorpsplein.

Handtekeningenactie

Intussen startte het comité met het verzamelen van handtekeningen van mensen die het plan ondersteunen. Ook op de 's-Gravelandse Veemarkt werden handtekeningen verzameld. Uiteindelijk kwam de teller op achthonderd. Gisteren om vijf uur overhandigde het comité de handtekeningen aan burgemeester Don Bijl. De leden van het comité waren voor die gelegenheid gehuld in T-shirts met de opdruk "Wij willen een Dorpsplein!".

In het stuk dat Hans van Keken voor de G&E van vandaag schreef, verklaart Ties Hagen dat hij hoopt dat het gemeentebestuur besluit om het plan verder uit te werken. Zijn schatting is dat de aanleg van het plein circa 100.000 euro gaat kosten. De geplande muziektent zou bekostigd moeten worden uit sponsoring.

Steenvoorden heeft steun nodig


Oud PvdA-wethouder en voorzitter van het Dorpsplein-comité
Ties Hagen hoopt op steun voor het initiatief in de raad

Ties Hagen, partijgenoot van iniatiefnemer Ben Steenvoorden, zegt dat deze in zijn eentje de kar in de raad niet kan trekken en hoopt op steun in de gemeenteraad van meerdere fracties.

Hagen hoopt dat de stellingname van Steenvoorden, over de kwestie van de kleedruimte van de SV in de laatste raad, geen beletsel zal zijn voor andere partijen om zijn iniatief te steunen. Overigens juicht Hagen het duidelijke signaal, dat Steenvoorden af gaf aan de coalitie en het college, zeer toe. Steenvoorden stemde, in afwijking van de voltallige coalitie, voor de Motie van Afkeuring van DBW tegen wethouder Wim Lorjé inzake diens beleid in de SV kwestie.

Het Dorpsplein-comité bestaat uit de volgende leden: Ties Hagen (voorzitter), Francis de Kwant, Bob Colijn, Freek Visser, Gert Smallenburg en Gea Lamme.

bron
G&E/WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4