WIJDEMEERSE WEBKRANT
Motie Ziekenhuis Hsum
Wijdemeren, vr 11 januari 2008

De Hilversumse gemeenteraad heeft unaniem in een motie verklaard dat de eerste hulp, een huisartsenpost en een apotheek in Hilversum moeten blijven.

Raadsbrede Motie

De actie van de SP en de PvdA in Hilversum voor behoud van ziekenhuisfaciliteiten begint vruchten af te werpen. In een motie, die woensdag werd ingediend door de VVD, draagt de raad het college op om druk op Tergooi Ziekenhuizen uit te oefenen om de eerste hulp, een huisartsenpost en een apotheek in Hilversum te houden. Tergooi Ziekenhuizen wil die faciliteiten naar Blaricum (Gooi Noord) verplaatsen. Verder vraagt de motie om het zorghotel in Hilversum uit te breiden en wordt gepleit voor goed openbaar vervoer naar Blaricum.

Wethouder Ben Hammer wil de motie met de raadsbrede steun graag uitvoeren. Hij denkt aan een huisartsenpost, die in overleg met de Hilversume huisartsen wordt opgericht. Die post kan zowel in het ziekenhuis, als ook op een andere plek in Hilversum een plek krijgen.

Terughoudend

De Wijdemeerse gemeenteraad stelt zich terughoudend op in de discussie, zoals bleek in een rondgang die de WieWatWaar in december maakte. Wel heeft het college toegezegd om de directie van het ziekenhuis uit te nodigen om een toelichting te komen geven op de reorganisatieplannen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
9 gr.
windkr. 3